Вълнуващи истории очакват посетителите в кино Люмиер Лидл“ с филмите

...
Вълнуващи истории очакват посетителите в кино Люмиер Лидл“ с филмите
Коментари Харесай

Фестивалът `Master of Art` продължава с премиери на български филми |

Вълнуващи истории чакат посетителите в кино „ Люмиер Лидл “ с филмите от програмата на фестивала за писмено кино „ Master of Art ”. Есенното издание ще продължи до 24 септември, а на огромния екран в кино „ Люмиер Лидл “ ще бъдат показани премиерно българските филми „ Стихията Медея “, „ Чакащи актьори “ и „ Икар от Кочериново “. Кинолюбителите ще бъдат част от истории за мощното другарство и компликациите по пътя към триумфа.

Срещата с българското творчество на фестивала стартира на 17 септември от 18:00 ч. със „ Стихията Медея “. Филмът бе част от онлайн изданието на „ Master of Art ” през април и провокира позитивен отзив от страна на публиката. Лентата споделя историята на театралния и обществен план „ Медея “, с основно настоящо лице – актрисата Снежина Петрова. Спектакълът бе отличен с премията „ Културно събитие на 2019 година “. Режисьор на документалния филм е Найо Тицин.

Вълнуваща среща с още четири надарени актриси с разнообразни ориси – Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова, ви следва по време на „ Master of art ”. Свързва ги гения и Театралната академия в София. С годините се трансформират в едни от одобрените имена на българската сцена, кино и телевизия. Връзката им, както е особено за тяхната специалност, е сложна – закърмена с конкуренция и тествания за силата на другарството. Проследете тяхната история с кино лентата „ Чакащи актьори “ на режисьора Борислав Колев на 18 септември от 18:00 ч.

Филм за изпълнената с трагични обрати житейска история на един идеалист – Николай Поповски от Кочериново, ще бъде прожектиран на 23 септември от 18:30 ч. От дете той мечтае да полети. Без никакво особено обучение той изобретява и построява първия български хеликоптер, в задния двор на бащината си къща. Амбициите му стават все по-големи, изобретенията по-смели, само че животът се оказва толкоз нечовечен, колкото са огромни фантазиите му. Каква е цената на една фантазия? С какво заплащаш, когато се доближиш до слънцето? Разберете като се запознаете от близко с личността на Николай Поповски във кино лентата „ Икар от Кочериново “.

Билети за прожекциите в кино „ Люмиер Лидл ” може да закупите от касите на Билетен център – НДК, онлайн на  и на касата в кино „ Люмиер Лидл “ час преди началото на прожекциите.

Предварително закупените билети и карти Master pass през април, ще важат за новите дати на прожекциите без презаверка.
Филмовият Фестивал Master of Art се провежда от продуцентска компания СПОТЛАЙТ, Националния замък на културата и Фондация „ Master of Art “. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община за 2020 година и се осъществя с финансовата поддръжка от Националния Филмов Център.

Цялата стратегия на фестивала може да видите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР