Вълнението от класирането за стаж в компания с висок профил

...
Вълнението от класирането за стаж в компания с висок профил
Коментари Харесай

Стаж по време на карантина? Amazon и Goldman Sachs имат решение

Вълнението от класирането за стаж в компания с висок профил постоянно се показва във въпроси от вида на: " Какво ще стане в случай че се изгубя и не намеря мястото? Ще дойде ли в точния момент? Как би трябвало да съм облечен? ".

С настъпването на пандемията и подхванатите ограничения за обществено разграничаване, остана единствено един въпрос: " Ще се състои ли стажът ми въобще? ".

Малцина са тези, за които рестриктивните мерки не съставляват подобен проблем. Компании като Goldman Sachs и Amazon съумяха да основат стажантски позиции, които да бъдат провеждани от у дома, оповестява Marketwatch.

Виртуалните стажове разрешават на студентите да се включат в практическата активност на специалността, която учат или одеве са приключили в огромни компании и екипи. 

Това, несъмнено, крие и своите дефекти, защото по този начин за стажантите е по-трудно да изградят симбиоза с останалите в компанията и/или екипа.

" Загубата е огромна. Това, което е забавно в такива стратегии са срещите лице в лице, основаването на взаимоотношения ", споделя Майкъл Оквилаг, стажант в отдел " Продажби " на Amazon. Въпреки това той е щастлив, че въобще има опция стажът му да се състои, като изясни по какъв начин доста от тях при хората към него са били анулирани.

Освен това му се постанова да работи от вкъщи му в Грузия, където часовата зона е друга от тази на централното ръководство на компанията. 

На Ии Жу пък ѝ следва стаж като анализатор в Goldman Sachs, който е бил отсрочен с един месец. От компанията са ѝ обяснили, че в случай че в тези периоди не бъдат отстранени ограниченията за обществени ограничавания, стажът ще се организира онлайн.

Нейните опасения са, че няма да може да се свърже добре с останалите от екипа, с който ще работи, което може да докара до крах за задържането ѝ в компанията откакто стажът завърши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР