Вълната от вандалски прояви срещу монтирането на кули за клетки

...
Вълната от вандалски прояви срещу монтирането на кули за клетки
Коментари Харесай

Вълната от вандализъм срещу 5G-мрежите достигна Полша

Вълната от вандалски прояви против монтирането на кули за кафези на 5G-комуникации стигна до Полша, съобщи заместник-министърът на информатизацията Ванда Бук.
В продължение на няколко седмици се следи усилване на „ антимрежовите ” придвижвания, които включват разрушение на телекомуникационната инфраструктура. Паленето на стълбове за слагане на кафези не са единични случаи, цитира организация РАР изявлението на Бук.
Първият сходен случай е бил регистриран предходната година и даже е бил занимателен в прочут смисъл, споделя заместник-министърът. Група хора, които са унищожили стълба, са излъчвали онлайн акцията си, за което им е била нужен същият този дирек, който са унищожили, предава БГНЕС.
Кулите за монтиране на кафези за 5G-мрежа в Полша са няколко хиляди, което не разрешава всяка една от тях да бъда охранявана.
„ Осъзнаваме, че дейностите на придвижването на съперниците на 5G и разпространяването на дезинформация за вредата от 5G са целенасочени и тези групи получават финансиране за активността си ”, акцентира Бук.
Той съобщи, че полското държавно управление интензивно противодейства на нападенията против 5G мобилната връзка, като организира освен просветителни акции, само че и включва дейностите на правоохранителните органи. Това не е лесна задача, признава заместник-министърът, защото е доста мъчно да се противодейства на страстите с лекции по физика, още повече, когато обществото е едва осведомено по тематиката.
Бук съобщи, че се надява обществото да прояви повече заинтригуваност към актуалните технологии, „ защото епидемията от ковид накара хората да схванат значимата роля на интернет и мобилните телефони в живота им ”.
 
Всичко за 5G мрежите следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР