Вълната от отменени полети на борещите се да възстановят обема

...
Вълната от отменени полети на борещите се да възстановят обема
Коментари Харесай

Кризата с полетите се задълбочава: British Airways отменя 1500, засегнати са хиляди пътници -

Вълната от анулирани полети на борещите се да възстановят размера на работата си от преди пандемията засегна и английските авиолинии.

British Airways анулира над 1500 полета, най-вече през юли, оповестява Би Би Си.

Десетки хиляди пасажери, които трябваше да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик, са наранени от анулацията на полети.

Причината е дефицит на личен състав: доста самолетни компании освобождаваха всеобщо чиновници в годините на пандемия, когато пътуванията бяха сведени до най-малко и в този момент не могат да възстановят нужния им личен състав.

Говорител на British Airways - най-голямата самолетна компания в Обединеното кралство, сподели: „ Предприехме превантивни дейности по-рано тази година, с цел да понижим летния си график, с цел да предоставим на клиентите допустимо най-голяма информация за всевъзможни промени в техните проекти за пътешестване. Тъй като цялата авиационна промишленост продължава да се сблъсква с най-предизвикателния интервал в своята история, за жалост стана належащо да се създадат някои спомагателни съкращения “.

Той добави, че се е свързал с клиентите, с цел да се „ извини и да предложи да ги резервира наново или да възвърне изцяло сумата за полета “.

Въздушният транспортьор към този момент анулира 10% от полетите си сред април и октомври, с цел да не се стига до обстановки, при които да би трябвало да се анулират полети в деня на заминаването им.

Много от работните места в авиационната промишленост бяха изгубени по време на пандемията от Covid-19 и наемането на задоволително личен състав в точния момент се оказа мъчно за самолетните компании и летищата.

От Гетуик към този момент споделиха, че ще понижат броя на полетите през лятото заради дефицит на личен състав.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР