Вълна от съпричасност заля семейството от Врачанско, чиито деца учеха

...
Вълна от съпричасност заля семейството от Врачанско, чиито деца учеха
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност към семейството от Врачанско, чиито деца учеха на стар телефон

Вълна от съпричасност заля фамилията от Врачанско, чиито деца учеха на остарял и строшен телефон, написа NOVA.
Семейството месеше самун, с цел да икономисва пари за интернет за онлайн образованието на двете си момчета – едното на 11, а другото през днешния ден става на 8 години. Децата пишеха домашните се на остарял мобилен телефон.



Историята им трогна доста хора и незабавно след разпространяването ѝ, заваляха имейли и позвънявания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха каквото могат на фамилията, което е сложило учението над всичко друго.
„ Почувствахме се неповторимо, щастливи. Това, което си помислихме, е, че има положителни хора. Бяхме останали с възприятие, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че има положителни хора и им благодарим”, сподели майката Венцислава.
Тя показа, че всеки ден получава позвънявания от доста искащи да оказват помощ на фамилията. Жестът на хората ги предиздвикал да се почувстват щастливи от това, че са били разбрани и подкрепени. Венцислава получава позвънявания безусловно от цялата страна. На място идват и хора, които персонално са занесли храна и дарове на децата.
Семейството е получило няколко устройства и защото на децата са нужни единствено по един, са решили да продължи положителното дело.
„ Искам да ги подарим на всички тези деца, които нямат тази опция да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш предпочитание. Знам какво е да нямаш, а да искаш да го имаш. Знам, че има и други деца в състояние, като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат безусловно всички деца”, сподели още Венцислава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР