Вълна от неодобрение към Уил Смит заля социалните мрежи, след

...
Вълна от неодобрение към Уил Смит заля социалните мрежи, след
Коментари Харесай

Може да отнемат Оскара на Уил Смит заради нападението над водещ

Вълна от отрицание към Уил Смит заля обществените мрежи, откакто артистът нахлу на сцената на премиите " Оскар " и удари пестник на комика Крис Рок. Причината - той се пошегува със брачната половинка на Смит - Джейда, по време на неделната церемония вечер. Появиха се даже апели към Академията на филмовите изкуства и науки премията за „ Най-добър артист ” да бъде отнета от тъмнокожия артист, оповестява „ Дейли мейл ”, представен от Нова телевизия. 

Самата Академия, в своя устав на държание, осъжда остро всякаква демонстрация на принуждение, напомня изданието. Въпросният устав беше въведен през 2017 година по време на придвижването Me Too.

След края на церемонията на формалната си страница в Twitter от Академията написаха: „ Не утвърждаваме насилието под каквато и да било форма. Тази вечер бяхме изключително щастливи да почетем 94-та гала за филмовите награди, връчени на експертите, които заслужават самопризнание от своите фенове по целия свят ”.  

Шамарът, който Смит зашлеви на сътрудника си на сцената, в началото беше сметнат за смешка и част от шоуто. Но последвалите груби думи на артиста потвърдиха съмненията, че става дума за нещо съществено.

При естествени условия Смит щеше да бъде изведен от защитата на събитието отвън постройката на „ Долби тиътър ” в Лос Анджелис. Но шамарът пристигна единствено минути преди оповестяването на категорията за „ Най-добър артист ”, за която Смит получи първия „ Оскар ” в кариерата си. Ето за какво продуцентът на шоуто Уил Пакър беше подложен в сериозната обстановка да реши за секунди какви ограничения да предприеме. Той бе видян да споделя нещо на Уил Смит малко, откакто звездата се върна на мястото си в залата.

Присъстващите в залата също бяха в ступор. В Twitter се появиха постове с колаж от фотоси на звездите в " Долби тиътър " и техните реакции на скандалния миг от церемонията.

От полицията в Лос Анджелис обявиха, че са били известени за случилото се, само че не е била подавана тъжба.

По време на спирането за реклами Дензъл Уошингтън, който е непосредствен другар на Смит, беше забелязан да прегръща и утешава звездата. 15 минути по-късно артистът излезе на сцeната, с цел да получи най-голямото самопризнание в кариерата си, само че бе очевидно разтресен. Със сълзи на очи той се извини на Академията и на сътрудниците си. Това обаче надали ще е задоволително, с цел да спрат апелите за лишаване на оценката му, разяснява „ Дейли мейл ”.

След като получи статуетката, Смит беше съпроводен от Дензъл Уошингтън назад до мястото си в залата. Малко по-късно артистът съобщи, че приятелят му е споделил: „ Това е твоят върхов момент, когато даже Дяволът идва за теб ”.

Главният изпълнителен шеф на Академията Доун Хъдсън посочи полезностите, които Академията поддържа в разгара на придвижването Me Too, в това число „ поощряване на подкрепяща среда и ценене на човешкото достолепие “.

„ В допълнение към върховите достижения в региона на киното, членовете би трябвало също по този начин да се държат етично, да поддържат полезностите на Академията за ценене на човешкото достолепие, приобщаващa и подкрепяща среда, която предизвиква творчеството. В Академията няма място за хора, които злоупотребяват със своя статут, власт или въздействие по метод, който нарушава приетите стандарти за благовъзпитание. Академията е изрично срещу всяка форма на корист, тормоз или дискриминация възоснова на пол, полова ориентировка, раса, етническа принадлежност, увреждане, възраст, вяра или народност. Вярваме, че тези стандарти са от значително значение за задачата на Академията “, показва Хъдсън в изказване, оповестено от списание „ Варайъти ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР