Вълна от недоволство предизвика командировката в САЩ на Росица Димитрова,

...
Вълна от недоволство предизвика командировката в САЩ на Росица Димитрова,
Коментари Харесай

Командировка на зам. министър възмути майки на деца с увреждания

Вълна от неодобрение провокира командировката в Съединени американски щати на Росица Димитрова, зам. министър на труда и обществената политика.

Тя взе присъединяване в 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Във Фейсбу к бе оповестена по-рано тази седмица информация по отношение на присъединяване й, в това число и нейното изявление.

Социалното включване на хората с увреждания би трябвало да е на равни начала с всички останали групи от обществото. Това декларира заместник-министърът.



Тя акцентира, че българското законодателство дава гаранции за недискриминация и равни благоприятни условия за всички. Димитрова напомни, че всички национални политики и стратегии по използването на Конвенцията за правата на хората с увреждания следват метода, основаващ се на правата на индивида и са направени и съветвани с хората с увреждания.

Публикуваните фотоси обаче доведоха до гневни кометари от консуматори, които са срещу сходни " екскурзии на гърба на данъкоплатците тъкмо в подобен миг за страната, когато пострадалите провеждат митинги и търсят правата си. " Хората са гневни, че до момента в който постоянно чуват, че " няма пари " за хората с увреждания, то се провеждат командировки като тази.

В отговор на нападките и медийния интерес, от общественото ведомство изпратиха конкретизиране във връзка командировката. В него се споделя, че Димитрова е била с покана на събитието.

 Борисов желае план на обществените и здравните средства
Борисов желае план на обществените и здравните средства

Парите очевидно не се разпределят или не доближават вярно съгласно премиера

България е ръководител на форума за интервала 2017-2018 година и в това си качество провежда конференцията за 10-та и 11-та й сесия.

Разходите з а командировката на заместник-министър Димитрова, написа още в известието са за сметка на Министерството на труда и обществената политика и са на обща стойност 8980 лева В тази сума с изключение на цената на билета, влизат дневни за 6 дни, разноски за вътрешен превоз и застраховка.

От в. " Сега " също са отправили питане до министерството за " първокласната командировка с всички екстри ", за която разполагат със съответния домент.

Става ясно, че Димитрова е била придружавана от държавният специалист от отдел " Интеграция на хората с увреждания " Надежда Харизанова. Пътуването на двете е коствало повече от 16 000 лв., като са закупени самолетни билети за бизнес класа в последния миг.

Припомняме, че това се случва на фона на абсурда с митингите, уволнението и последвалото връщане на поста на министър Бисер Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР