Вълна от насилие обхвана улиците на Рио де Жанейро след

...
Вълна от насилие обхвана улиците на Рио де Жанейро след
Коментари Харесай

Убийството на известен мафиот подпали Рио Де Жанейро

Вълна от принуждение обхвана улиците на Рио де Жанейро след убийството на известния локален палач Матеус да Силва Резенде, прочут в подземния свят с прозвищата Фаусто и Тетей. Той бе премахнат в понеделник при конфликт с сътрудници на Гражданската полиция и спецчасти. 

Фаустао е племенник на Луис Антонио да Силва Брага, прочут като Зиньо - нарушител, поел контрола над най-големия незаконен отряд в щата Рио. Според губернатора на Рио де Жанейро Клаудио Кастро - Фаустао е работил началник на въоръжените елементи на организацията, написа " Телеграф ". 

Преди да бъде погубен Фаустао дълго време се търсеше от управляващите в Бразилия. Той е считан за втория човек в йерархията на бандата на чичо си Зиньо, които воювше за територия със съперническите кланове. 

Операцията почнала в региона на трите моста в Санта Крус, където се води яростна престрелка сред спецчастите и уличните банди. 

Смъртта на Фаусто провокира една от най-големите незаконни офанзиви в историята на Бразилия. Повече от 35 рейса на градския превоз в седем квартала в западната зона на Рио де Жанейро изгоряха. Един трен също бе изпепелен от пламъците, а гарата в Санта Крус бе затворена.

Главната автомагистрала бе затворена за малко. Към 18:00 часа локално време бе записано запушване от 121 километра. 45 общински учебни заведения хлопнаха порти от съображения за сигурност. 

12 души за задържани за подпалване на огъня и ще бъдат изпратени в федерални затвори, закани се губернатора Клаудио Кастро.

Criminal groups set 35 buses on fire in Rio de Janeiro, according to the industry group that represents bus companies, after police killed a crime boss in an operation
— A.O (@ayowole_obi)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР