Вълна от критики заля депутатът Даниел Лорер от ПП-ДБ, след

...
Вълна от критики заля депутатът Даниел Лорер от ПП-ДБ, след
Коментари Харесай

Пеевски се промени за добро. Думите на Лорер предизвикаха буря от възмущение, Ицо Хазарта поиска да се извини

Вълна от рецензии заля депутатът Даниел Лорер от ПП-ДБ, откакто той разгласи сутринта по бТВ, че Делян Пеевски се трансформира към положително.

„ Политиката е динамично занимание, позициите на партиите и техните водачи се трансформират. В случая на Пеевски те се трансформират за положително. Той стана представител на европейските полезности, както за тяхната партия, по този начин и за цяла България. Позициите, които пази сега, са същите, които отстояваме и ние. Това е ролята, която си е избрал и ролята, която неговата партия му е отредила. Той не е представител на болшинството, а на Движение за права и свободи и персоналната си позиция “, сподели Лорер.

Така той с доза отзивчивост разяснява все по-напористито политическо присъствие на глобения по " Магнитски " председател на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, чието назначение за началник на ДАНС преди 10 години провокира многохилядни митинги. От известно време Пеевски, който в предходни парламенти не идваше на работа в Народното събрание, и беше в изолираност в общественото пространство, всеки ден дава отзиви, упътвания и подлага на критика държавното управление от коридорите на Народно събрание, а към този момент и постоянно написа писма, в които кастри премиера Николай Денков. В неделя той дори разгласи, че се усеща подготвен за министър-председател в поредна доза от добре премерени провокационни дейности.

Затова и оценка на Лорер провокира вълна от възмутени мнения в социалните мрежи. А депутатът от неговата парламентарна група и партия Христо Петров, добре прочут и като Ицо Хазарта, напряко изиска от него да се извини.

" След днешното си изявление най-малкото, което дължи моят сътрудник Даниел Лорер на българските жители, е опрощение. Не пояснение, а опрощение ", беше доста изострен Хазарта във фейсбук.

Лорер се извини половинчато като поднесе нова доза пояснения, в която акцентът беше върху това, че заглавието на материала в бТВ от присъединяване му не дава отговор на казаното от него.

" Какво е желал да каже създателят?

Днес заявих моята кардинална позиция по БТВ: министър-председател на страната не би трябвало да бъде човек, който е обект на интернационалните наказания. Като господин Пеевски.

Извинявам се на всички наши поддръжници и другари, които са се стреснали от заглавията във връзка с господин Пеевски тази заран. Заглавието не дава отговор на казаното от мен.

Когато " Хамас " атакува Израел, извършвайки свиреп издевателства над спокойно население, и когато Путин атакува Украйна - Движение за права и свободи застана на страната на жертвите. Аз не мога да не доклада това.

Същевременно във вътрешнополитически проект считам непрекъснатите изяви на господин Пеевски, изключително към премиера господин Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите дейности и реакции до момента, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с Демократична България.

Такова деструктивно държание не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано ", написа депутатът.

И някои реакции на хора, които помнят и обстановката преди 10 години.

" През 2013 година Сергей Станишев обясняваше на нацията по какъв начин " Пеевски претърпял мощен личностен катарзис ". Сега Лорер прави същото. Станишев има защо да е признателен на Пеевски. Лорер също? Тия залъгалки, като се изключи че са смешни, са и жалки, от най-ниска проба ", написа журналистката Емилия Милчева.

" В момента, в който Пеевски нападна брутално учен Денков, Лорер да твърди, че Пеевски се трансформирал за положително, е шизофрения. Още няколко сходни неудачи и ще се включат в групата на Петър Московци. Не зная какви сметки си вършат, само че ПП-ДБ депутатите имат обвързване да пазят " своя " министър председател, откакто стана ясно, че са му натрапили министри от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Трябва им консолидация, ясна, артикулирана политика и никакви " тънки " игри ", означи и анализаторът Илиян Василев.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР