Вълна от фалити се очаква през 2022 г., когато правителствата

...
Вълна от фалити се очаква през 2022 г., когато правителствата
Коментари Харесай

Експерти: Очаква се вълна от фалити през 2022 г.

Вълна от банкрути се чака през 2022 година, когато държавните управления ще стартират да отдръпват поддръжката си, която оказа помощ на фирмите да се задържат над повърхността по време на пандемията, съгласно отчет на специалистите от Euler Hermes.
Прогнозата е, че през 2022 година ще станем очевидци на 15 % скок на банкрутите - след две години на спад: през 2020 година техният брой понижа с 12 %, а през 2021 година се чака да намалеят с още 6 %.
Дори и с упования растеж, следващата година те евентуално ще останат с 4 % под равнищата от 2019 година
На някои разрастващи се пазари обаче те към този момент се връщат на предпандемични равнища, съгласно отчета. В доста от тези страни бяха въведени още веднъж здравни ограничения за ограничение на разпространяването на вируса, само че политиките за поддръжка към този момент не са с подобен мащаб.
В Африка броят на банкрутите още тази година ще надвиши предпандемичните равнища. В Централна и Източна Европа, както и в Латинска Америка, това ще се случи през 2022 година
Завръщане към тях се чака и в Испания и Италия през тази или идната година, до момента в който в Швейцария, Швеция и Португалия ще има растеж през 2022 година, само че равнищата ще останат под тези от 2019 година
В Индия се чака плашещ растеж от 69 %, до момента в който за Азиатско-тихоокеанския район като цяло покачването ще е 18 %.
В Съединени американски щати равнищата ще останат ниски през тази и идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР