Вълна от еуфория се разнася по стадион Лусаил, когато Ла

...
Вълна от еуфория се разнася по стадион Лусаил, когато Ла
Коментари Харесай

Сълзи от облекчение и радост

Вълна от еуфория се разнася по стадион " Лусаил ", когато " Ла Албиселесте " побеждава Франция в трагичен край, с цел да стане първенец за трети път.

Те скочиха във въздуха. Юмруците им се размахваха от наслада. Най-накрая всичко беше свършило и те бяха спечелили.

Гонсало Монтиел преди малко бе вкарал решителната дузпа за Аржентина, с цел да победи Франция в трагичния край на Световното състезание по футбол в Катар и да стане още веднъж първенец след последния си успех в Мексико преди 36 години.

На трибуните на препълнения стадион " Лусаил " в неделя хората в синьо и бяло крещяха и се прегръщаха в детонация от облекчение и тържествуване. Това, което предшестваше, бяха 120 минути на хапане на нокти в естественото време и в спомагателното време, в които Франция на два пъти се наложи, с цел да докара резултата 3:3 до осъществяване на дузпи.

" Не мога да опиша възприятията, които изпитвам сега ", сподели аржентинският почитател Пабло Рамирес със сълзи на очи малко откакто капитанът Лионел Меси подвигна трофея.

" Това е най-хубавият ден в живота ми ", сподели 34-годишният мъж, който пътува до Катар от аржентинската столица Буенос Айрес.

" Най-накрая още веднъж сме първенци ", сподели предприемачът.

" Мина прекалено много време. Мислех, че Франция ще завоюва по-късно завръщане. Толкова доста се тресях. "

Той не беше единственият.

Треньорът на Аржентина Лионел Скалони също беше очевидно прочувствен, като посвети успеха на родителите си.

" Не мога да допускам, че изстрадахме толкоз доста в един съвършен мач ", сподели той след финала.

" Невероятно, само че този тим реагира на всичко. "

" Горд съм от работата, която свършиха. При ударите, които получихме през днешния ден, това те кара да се чувстваш прочувствено. Искам да кажа на хората да се любуват. Това е исторически миг за нашата страна. "

В мача - евентуално най-вълнуващият край на Световно състезание по футбол в историята - имаше съвсем всичко.

Аржентина поведе в 23-ата минута, когато Меси вкара от дузпа, с цел да стане първият състезател, който намира мрежата и в четирите елиминационни кръга на едно и също международно състезание.

Те усилиха преднината си в 36-ата минута, когато крилото Анхел Ди Мария приключи превъзходна отборна акция, почнала в половината на Аржентина.

Ла Албиселесте остана в надзор до към 10 минути преди края на постоянното време, когато френската суперзвезда Килиан Мбапе измъкна едно попадение от дузпа.

А по-малко от две минути по-късно Мбапе зашемети аржентинските почитатели с втори гол, който прати мача в продължения.

Меси отговори с втория си гол за вечерта в 108-ата минута, с цел да повиши Аржентина на 3:2, само че игра с ръка в наказателното поле на Монтиел даде опция на Мбапе да осъществя втората си дузпа и Франция още веднъж да изравни.

При дузпите стражът на Аржентина Емилиано Мартинес избави удара на Кингсли Коман, а Орелиен Чуамени също пропусна задачата за Франция, преди Монтиел да вкара четвъртата дузпа на Аржентина и да постави завършек на всичко.

Фенът на Аржентина Карлос Руис съобщи, че в никакъв случай през живота си не е бил толкоз нервозен.

" Сърцето ми беше в гърлото ", сподели той, описвайки страстите си след изравнителния гол на Франция в постоянното време.

" Едва съумях да седнал съм умерено ", сподели Руис, който е израснал покрай Буенос Айрес, само че в този момент живее в Тампа, Флорида.

" Беше нервозен, само че необикновен мач, а за Меси да го завоюва най-сетне в последната си Световна купа, той несъмнено към този момент е толкоз огромен, колкото Диего Марадона. "

Седемкратният притежател на " Златната топка " е спечелил всичко, което може да се завоюва като част от футболен тим - като се изключи най-желаната премия.

" Безумно е, че това се случи по този метод ", сподели 35-годишният Меси пред кореспонденти след мача. " Наистина желаех това. Знаех, че Бог щеше да ми го даде. Сега ще му се насладя. "

" Погледнете този трофей ", сподели нападателят на Пари Сен Жермен.

" Той е хубав. Изстрадахме доста, само че го направихме. Нямам самообладание да бъда в Аржентина, с цел да видя какъв брой бясно ще бъде това ".

Същото усещаше и аржентинският почитател Аугусто Фасио.

" Нямам самообладание да си хвърча назад у дома ", сподели жителят на Мар де Плата в Катар.

" Искам да бъда с моите хора, когато тимът се върне вкъщи. Ще се забавляваме цяла седмица. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР