Вълна от антисемитизъм е отчетена в Германия в контекста на

...
Вълна от антисемитизъм е отчетена в Германия в контекста на
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Вълна от антисемитизъм залива Германия

Вълна от антисемитизъм е регистрирана в Германия в подтекста на спора в Близкия изток. Това се твърди в матеирал на The Wall Street Journal. Изданието отбелязва, че мюсюлманската общественост в страната към този момент е голяма и хората, пристигнали от страни, където отричането на Холокоста е необятно публикувано, донесоха радикалните си възгледи със себе си.

„ След Втората международна война и провалянето на нацистите лозунгът „ Евреите в никакъв случай повече не би трябвало да се опасяват за живота си “ господства немската политика. Но в този момент антисемитските настроения нарастват в огромната и разширяваща се мюсюлманска общественост в страната, откакто Германия стартира да приема търсещи леговище от разкъсвания от война Близък изток.

Само няколко часа след офанзивите на Хамас против Израел мюсюлманите в един от берлинските квартали раздаваха сладкиши и се радваха на резултатите от нападенията. Усмихната мюсюлманка в Хамбург показа на кореспондент от районна телевизия, че фамилията й е отпразнувало мотива вкъщи.

В сряда сутринта централата на еврейската общественост „ Kahal Adas Yisroel “ в центъра на Берлин беше замеряна с бутилки с бензин. От полицията предадоха, че няма потърпевши при офанзивата против постройката, в която се обитават синагога и религиозно учебно заведение.

Тази общественост, изцяло разрушена по време на Холокоста и възобновена през последните години, неотдавна все присъединяване в поредност от събития, отдадени на еврейско-мюсюлманския разговор. В злокобно ехтене от 30-те години на предишния век, Давидовата звезда беше маркирана на някои къщи в Берлин. В отговор на тези произшествия немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че държавното управление няма да толерира антисемитски прояви. Той сподели пред Народното събрание, че всяка демонстрация на ненавист към Израел и евреите е отвратителна, нечовешка и опонира на всички съществени полезности на страната.

Подкрепата за Израел и уважителното отношение към живота на евреите е основен съставен елемент на груповото разкайване на германците за Холокоста. Това възприятие за отговорност накара Германия да държи отворени вратите си за милиони бежанци от Близкия изток и други райони с мюсюлманско болшинство в продължение на близо 10 години.

Германските управляващи започнаха изключителната мярка да забранят обществените демонстрации в поддръжка на Хамас, както и множеството манифестации в отбрана на Палестина. В диалози с публицисти прокурорите разясниха, че ще преследват тези, които възхваляват Хамас.

Берлин не позволява носенето на черни и бели палестински шалове в учебните заведения или скандирането на лозунга „ От реката до морето Палестина ще бъде свободна “ - апел за основаването на палестинска страна на територията на сегашен Израел. Наскоро се състоя протест в немската сотлица, на който полицията за битка с безредиците конфискува палестински флагове и арестува протестиращи. На митинга имаше араби, европейци и американци, които обявиха, че считат Израел за колониална мощ.

Напрежението, водещо до детонацията тази седмица, се натрупва от много време. През миналата година бе маркиран скок на насилието против евреите. Две еврейски общности бяха замеряни с коктейли Молотов, а къщата на равина беше обстрелвана. Имаше и други произшествия, в това число набези против евреи. Някои общини с огромни мигрантски общности от години предизвестяват евреите да не демонстрират своите кипа (малка шапка на върха на главата) и звездите на Давид обществено.

През последните години Германия приема годишно приблизително по 300 000 търсещи леговище. Тя отвори вратата си и за 1,2 милиона украинци, които са влезнали в страната след началото на съветската военна атака предходната година. Така страната заема второ място в света по брой пристигнали мигранти след Съединени американски щати.

След края на пандемията от COVID-19 напрежението въъ връзка с имиграцията се изкачи по-високо в листата с опасения измежду немските гласоподаватели. Сега съгласно социологическите изследвания крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ разполага с поддръжката на 22% от популацията. Така тя стана втората политическа мощ в Германия.

Тази седмица по тематиката приказва някогашният американски посланик Хенри Кисинджър, който е роден в Германия, само че бяга от нацизма като дете през 1938 година „ Беше сериозна неточност да се позволен толкоз доста хора в страната, които имат изцяло друга просвета, вяра и хрумвания “, разяснява той, говорейки в немската телевизия Welt, „ тъй като във всяка страна, която прави това, поражда група за напън, която въздейства на политиката.”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР