Вълна от антирасистки демонстрации заля Европа днес, предава БТА. Хиляди

...
Вълна от антирасистки демонстрации заля Европа днес, предава БТА. Хиляди
Коментари Харесай

Вълна от антирасистки демонстрации заля Европа

Вълна от антирасистки демонстрации заля Европа през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция.

Хиляди испанци през днешния ден се включиха в протестни шествия против расизма, съобщи Франс прес.

Близо 3000 души, съгласно мадридската префектура, се събраха през днешния ден пред американското посолство в Мадрид, с цел да жигосат гибелта на чернокожия американец Джордж Флойд, задушен от служител на реда при задържане в Минеаполис.
Демонстрантите в испанската столица коленичиха с един крайник и вдигнат пестник, жест, който за първи път направи американският футболист Колин Капърник през 2016 година на стадион по време на осъществяването на националния химн на Съединени американски щати.

Расизмът няма граници, съобщи Леиниза Сеемдо, 26-годишна преводачка - испанска гражданка, родена в Кабо Верде.

В Барселона стотици стачкуващи извършиха площад "Сант Жауме ", където се намира централата на районното държавно управление на Каталуния. С маски и спазвайки отдалеченост, те носеха плакати на британски, заклеймяващи расизма в Испания и в Европа.

В Копенхаген близо 5000 души се събраха пред постройката на посолството на Съединени американски щати по апела на датския клон на придвижването "Животът на чернокожите има значение ", съобщи ДПА.

Те се причислиха към протестната вълна заляла огромните европейски градове.

В английската столица Лондон през днешния ден пред американското посолство също се събраха хиляди протестиращи против расизма.

Някои от стачкуващите бяха с маска на лицето, с цел да се предпазят от заразяване с новия ковид, и носеха плакати, на които можеше да се прочете "Расизмът е вирус ", заяви Ройтерс.

Хиляди стачкуващи се събраха на "Пиаца дел Пополо " в Рим и се включиха в първия огромен протест в италианската столица против расизма, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди се включиха в първия огромен протест в Рим против расизма
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР