Вълна на срещу закриването на автогарата тръгва в Баня. Така

...
Вълна на срещу закриването на автогарата тръгва в Баня. Така
Коментари Харесай

ВЪЛНА ОТ НЕДОВОЛСТВО: Затвориха автогарата в Баня, пътуващите настръхнаха

Вълна на против закриването на автогарата потегля в Баня. Така огромен брой хора пътуващи към Карлово и Пловдив, както и по други посоки, остават без заслон, до момента в който чакат рейсовете.

Автогарата е благосъстоятелност на карловската компания “Магистрали “ АД, а решението на сдружението да затвори обекта е от 1 октомври. Според изпълнителния шеф Владимир Жожгов повода е, че през предходната година ДАИ лишила лиценза на компанията за активността на тази автогара. Това станало след инспекция, в която взели участие представител на автомобилната ревизия, полицията и община Карлово.
свързани новини2796на 24.09.202122357на 03.01.2021
Проверката установила, че автогарата няма построени навеси, под които хората да се подслоняват до момента в който минават от чакалнята до рейсовете. Фирмата направила план и почнала построяването на навеси, само че вместо да бъде утвърден за месец, планът отлежавал три месеца в общината.

През това време се състояла инспекцията и лицензът на “Магистрали “ бил лишен. Фирмата обжалвала решението на ДАИ, само че преди десетина дни Върховният административен съд го удостоверил, описа пред " Марица " Владимир Жожгов. Той съобщи и, че към момента не решил дали да подава документи за нов лиценз.

“Подкрепям напълно жителите на и всички почиващи и туристи, които идват в града, в настояването им да има работеща автогара “, съобщи кметът на курорта Стамен Гешев.
свързани новини6465на 04.06.2020
“Ежедневно към Карлово и Пловдив на всеки час потеглят десетки хора. От разнообразни градове в страната всеки ден на автогарата идват и си потеглят десетки почиващи и туристи. Автогарата не е разкош, тя е нужда “, разяснява още Гешев.

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов към този момент е провел работна среща с изпълнителният шеф на “Магистрали “ АД Владимир Жожгов и с кмета на Стамен Гешев.

“Получих уверението на господин Жожгов, че ще подаде документи да възобнови лиценза на сдружение, с цел да бъде отворена още веднъж автогарата “, съобщи Кабаиванов.

“В същото време имаме подготвеност, в случай че това не стане, общината да инсталира две автобусни спирки, където пътуващите да се подслоняват. Но се надявам преди този момент в близко време въпросът с лиценза на “Магистрали “ да се реши и автогарата да отвори “, съобщи кметът на Карлово.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР