Вълна на съпричастност към 18-годишното момиче от Стара Загора, жестоко

...
Вълна на съпричастност към 18-годишното момиче от Стара Загора, жестоко
Коментари Харесай

Насилникът от Стара Загора работел незаконно като охранител

Вълна на съпричастност към 18-годишното момиче от Стара Загора, грубо измъчвано от приятеля си, демонстрираха хората от цялата страна. Всички те желаеха работеща правосъдна система, която да санкционира насилниците. Случаят провокира гнева на хората в цялата страна.

Кметът на Стара Загора разяснява, че експертизата по случая с обезобразеното момиче за лека телесна щета е опорочена. Живко Тодоров чака хората да не престават гнева си, както направиха и нощес в редица градове на страната, оповестява Българска национална телевизия.

Такава е и поръчката на уредниците – митингите да продължат.

Под повърхността на случая с обезобразеното 18-годишно момиче се обрисуват от ден на ден проблеми.

Оказа се, че насилникът Георги Николаев нелегално е работел като охранител в заведение в града, откакто има две влезнали в действие присъди за нанасяне на лека телесна щета. Именно неговото усложнено правосъдно минало пречи по закона за частната охранителна активност той да извършва такава функционалност.

Тези констатации провокираха и незабавна среща сред кмета на Стара Загора и шефа на регионалната дирекция в града, дружно с представители на локалния бизнес със заведения.

„ Това, което направихме през вчерашния ден, е среща с шефа на полицията с всички заведения в града и ги предупредихме, че в случай че при тях работи нерегламентирано, сходни охранители с престъпни прояви – ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на процедура те ще спрат да съществуват като такива клубове, тъй като би трябвало да сме непримирими, нетолерантни напълно към сходни хора, които унищожават публичния ред и които основават предпоставки с престъпни действия. За страдание полицията не може да окаже надзор в тази ситуация, тъй като по Закона за охранителната активност те няма по какъв начин да потвърдят, че той работи нерегламентирано, само че ние като община можем да предприемем съответните ограничения “, сподели Живко Георгиев, кмет на Стара Загора.

Случаят повдига и въпроса по какъв метод Георги Николаев е получавал своето заплащане. Дали това са противозаконни приходи. Не е ясно дали въпросът е под вниманието на Национална агенция за приходите и проверяващите.

Първата мярка за неотклонение и освобождението на Николаев от ареста пък породи юридически спор за това до каква степен и прокуратурата е свършила своята работа и е приложила закона с покачване на обвиняване по верен метод.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР