Вълк робот с пронизващи червени очи и зъби патрулира на

...
Вълк робот с пронизващи червени очи и зъби патрулира на
Коментари Харесай

Вълци-роботи се борят с мечки след сигнали за нападения над възрастни хора

Вълк робот с пронизващи червени очи и зъби патрулира на от ден на ден места в Япония, с цел да плаши евентуални хищници след няколко набези от мечки.

Жителите са били принудени да вземат ограничения, откакто отблъскващ брой възрастни жители са били нападнати от животните. Първоначално концепцията навлиза в публичното пространство в опит да се защитят животните в земеделските земи, като плашилата плашат дивите животни да не навлизат в нежелана територия.

Но защото в този момент хора биват нападнати, те се употребяват за нова цел.

Според президента на Wolf Kamuy, производителя на механичното приспособление, вълците се употребяват дейно за тази цел от есента на 2020 година насам.

Тъй като концепцията се оказва сполучлива, през последните месеци в Япония се следи внезапен скок в закупуването на продукта от локалните управляващи, с цел да се избегнат нападенията от мечки, които са се нараснали фрапантно.

Както оповестява The Daily Mirror, държавни чиновници разкриват, че младежите от селските фермерски села оставят възрастните хора сами в едва обитаемоте градове. Това е предиздвикало мечките да навлязат в региони, в които преди не са желали.

Мечките към този момент са привикнали с ярките светлини и шумове и след това не се плашат от хората.

Шинсуке Коике, професор в Токийския университет по селско стопанство и технологии, съобщи:

Все повече и повече изчезват земеделските земи в подножието на планината, които в миналото са били буферни зони сред мечките и хората. Статистически видяно, в случай че броят на нападенията и пострадванията се усили, евентуално ще се усилят и възможностите за гибел на хората.

През последните шест десетилетия северният район Хокайдо е станал жертва на 150 набези от кафяви мечки.

И за жалост нещата се утежняват.

През 2021 година чиновниците записват една от най-смъртоносните години в историята, като четирима души умират, а други 10 остават с пострадвания. Останалата част от страната се населява от азиатската черна мечка. Макар и по-малко нападателна, към момента е способна на принуждение.

Обикновено нападенията се случват през април, когато животните се разсънват от зимен сън, и през септември, когато се пробват да напълнеят, с цел да оцелеят през зимните месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР