Валийството на Истанбул даде на нерегистрираните сирийски бежанци, живеещи в

...
Валийството на Истанбул даде на нерегистрираните сирийски бежанци, живеещи в
Коментари Харесай

Властите в Истанбул поискаха нерегистрираните сирийци да напуснат града до два месеца

Валийството на Истанбул даде на нерегистрираните сирийски бежанци, живеещи в града, период от по-малко от два месеца, с цел да се върнат в зоните, където са били регистрирани в началото, заяви службата на формалната си страница, съобщи ДПА.

Подобна акция през 2019 година докара до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул, най-големия мегаполис в Турция, припомня организацията.  

Сирийските жители, които са били в началото регистрирани в други турски окръзи, имат период до 24 септември да се върнат там, съобщи валийството. 

Това изключва сирийците, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътешестване след опустошителните трусове в Югоизточна Турция през февруари, се отбелязва в известието.

Властите неведнъж са предупреждавали нерегистрираните лица в Истанбул да изоставен, а в този момент са решили да ускорят този развой, съобщи формален представител от турската работа по миграцията.

Турция приютява 3,3 милиона сирийски бежанци, намиращи се под краткотрайна протекция, като най-голямата част от тях се намира във финансовата столица Истанбул. 

Антиимигранстките настроения се ускориха напоследък в Турция на фона на повишаване на разноските за живот, отбелязва ДПА. Много сирийци и правозащитни организации обявиха, че към този момент са в ход депортации, в това число към региони в Сирия, в които се води война
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР