Валидно от първи март за всичкиДържавите членки трябва да приемат

...
Валидно от първи март за всичкиДържавите членки трябва да приемат
Коментари Харесай

ЕС облекчава пътуванията до трети страни

Валидно от първи март за всички
Държавите членки би трябвало да одобряват ограниченията

Европейският съвет актуализира във вторник своите рекомендации за пътешестване въз основа на развиването на коронавирусната пандемията, като поучава от 1-ви март да се разрешат неналожителни пътувания до и от трети страни, заложени в листата на Европейския съюз.

Съгласно тази рекомендация рестриктивните мерки по отношение на COVID-19 следва да се ползват, като се вземат поради както обстановката в третата страна, по този начин и самостоятелният статус на лицето. Държавите членки следва да позволяват неналожителните пътувания за лица, които са имунизирани с ваксина, утвърдена от Европейски Съюз или СЗО, преболедували лица и всички лица, пътуващи от страна в листата на Европейски Съюз. За някои от тези пасажери може да се ползват спомагателни ограничения, като да вземем за пример PCR тест преди пътуването.

Съветът предлага унищожаване на рестриктивните мерки за хора, имунизирани с утвърдена от Европейски Съюз или СЗО ваксина против COVID-19, в случай че те са получили последната доза от първичната имунизация минимум 14 дни и не повече от 270 дни преди идването си или имат сложена бустерна доза.

Държавите членки следва да отстранен краткотрайното ограничаване на неналожителните пътувания и във връзка с лица, които са преболедували COVID-19 в границите на 180 дни преди пътуването си до Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР