Валидаторите в градския транспорт на София ще заработят до края

...
Валидаторите в градския транспорт на София ще заработят до края
Коментари Харесай

Три плащания с банкова карта за билет в София стават дневна карта

Валидаторите в градския превоз на София ще проработят до края на месеца. Все още не е ясно дали таксуването ще стане на база време, или ще е на база на изминато разстояние. Това разгласи шефът на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев пред публицисти.

Той показва една от нейните функционалности - закупуване на билет с банкова карта или смарт устройство. Валидаторът издава билет за еднократно пътешестване и при постигане на сумата от 4 лева (т.е. на третото пътешестване за деня - б.р.) се таксува дневна карта и повече пари не се изтеглят, предава bTV.

Контрольорите ще ревизират дали е осъществено възнаграждение като на специфични устройства се чекира картата, с която е осъществено заплащането на услугата. Отлаганата от повече от десетилетие билет система трябваше да промени цялостния модел на таксуване, който сега е основан на броя пътувания като завещание от хартиените билетчета.

Дилчев уточни, че Столичният общински съвет занапред ще би трябвало да реши дали таксуването ще стане на база време, или ще е на база изминато разстояние.

Новата година за столичани стартира с обновено глобяване на пасажерите без билет, откакто месеци наред контрольорите продаваха транспортни документи. Това стана на фона на доста затворени обекти за продажба на билети и в случай, че такива към момента не се продават и от водачите.

Дилчев акцентира, че водачите няма да оферират билети до момента в който епидемията на отслабне.

" За тези, които пътуват постоянно, предлагаме абонаментни карти със периоди 1, 3, 6 месеца и годишна. За над 90% от столичани това е пожеланият метод за пътешестване ", съобщи Дилчев.

Той подсети и че през мобилното приложение mpass може да се купи дневна карта за 4 лева

" Ако пътувате случайно, разходете се 1 път до бюро на ЦГМ, до пункт на " Български пощи ", до пункт на тотализатора, до нашите 209 дистрибутора и си купете 5-6 билета, с които да пътувате случайно. Ако пътувате постоянно, решението е едно - абонаментна карта ", безапелационен е шефът на ЦГМ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР