Валери Симеонов се отцепи от коалиционния партньор ГЕРБ и останалите

...
Валери Симеонов се отцепи от коалиционния партньор ГЕРБ и останалите
Коментари Харесай

Валери Симеонов се отцепи, против Турски поток, заради руския газ, БСП и ДПС го подкрепиха

Валери Симеонов се отдели от съдружния сътрудник ГЕРБ и останалите от Обединени патриоти и няма да поддържа измененията в Енергийната тактика. Причината е, че по втората тръба, която би трябвало да изградим за " Турски поток ", ще тече единствено съветски газ. Това било единствено в интерес на Русия, не и на България, заяви " Канал 3 ".

" Изграждането на газопровод, в който ще тече единствено съветски газ, не мога да поддържа ", отсече водачът на НФСБ и изрече подозрения дали Брюксел няма да ни уличи в нарушаване на Третия енергиен пакет.

" В наш интерес ще бъде, единствено в случай че този газопровод носи изгоди за България. Аз желая да бъда уверен, че ще носи изгоди и някой да ми потвърди, че този газопровод, когато бъде построен, ще носи изгоди от количествата, които отиват към Западна Европа ", сподели той.

Никой не може да подсигурява, че като изградим скъпа газопреносна мрежа, тя ще носи доходи за България, тормози се Симеонов.

Ако Русия спре по чисто политически аргументи доставката на газ, какво става? Още два милиарда ще тегнат на данъкоплатците, предсказа някогашният вицепремиер.

След като дръпна политическото изявление натърти, че желае в Народното събрание да не се приказва политически по тематиката.

" Някак с лекост одобряваме една енергийна тактика с някакъв газов хъб, който обаче няма вместилище. Това значи да си купиш автомобил без контейнер ", откри Симеонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР