Валери Симеонов отправи тежки обвинения към боса на "Лукойл" Валентин

...
Валери Симеонов отправи тежки обвинения към боса на "Лукойл" Валентин
Коментари Харесай

Валери Симеонов с тежки обвинения към Валентин Златев

Валери Симеонов насочи тежки обвинявания към боса на "Лукойл " Валентин Златев. Лидерът на НФСБ нападна предприемача поради цените на горивата.

Ситуацията в последните дни много се усложни. Имаше решение на Министерски съвет за пробутване на законопроект, с който да се отсрочи въвеждането в деяние на Закона за горивата, само че се организираха няколко срещи на равнище министър-председател. Виждаме едно притеснително съмнение за приемане на закона във типа, в който го предлага Министерски съвет, отива се на вид отсрочване на наредбата, което на пръв взор води до извода, че законът ще бъде отсрочен, разяснява Симеонов пред ТВ Европа.

Притесняват ме няколко нюанса в това решение. Отлагат до 6 месеца въвеждането на разпоредба за използването на закона. Това обаче може да значи и 10 дни. При една такава редакция на текста всички тези хора, клетници, които са сложени на колене, с цел да се угоди на монопола, на огромните играчи, всички те стават заложници на политическата обстановка в идващите месеци, а тя е непредвидима. Никой не знае по какъв начин ще надделее лобито на огромните петролни магнати и търговци. До момента се вижда, че това към този момент стартира да надвива над решението на Министерски съвет, уточни водачът на НФСБ

След срещата на Златев и кохортата му с Борисов имаме нова позиция на ръководещите, съобщи Симеонов. Има и втори риск: неналичието на разпоредба не пречи законът да се ползва, в случай че не в неговата целокупност, то отчасти. В закона има задоволително точни параметри – размер на цистерните, въвеждане на нови уреди, банкова гаранция... Всички тези неща са с съответните си стойности. Не виждам какво пречи част от параметрите да стартират да се ползват без разпоредба. Малките търговци да обсъдят деликатно обстановката и да си запазят готовността за протестни дейности. Не мога да подсигурявам, че поетият ангажимент ще бъде спазен. В една не доста постоянна обстановка, която е допустимо да се получи преди изборите, никой не може да каже какво ще се случи. Но всички знаят, че риба се лови в мътни води, сподели Валери Симеонов.

Още преди 6 месеца направих каквото можах. На 2 юли направихме среща с търговците на горива, оповестих пред медиите, че става въпрос за доста рисков, лобистки закон, който ще ликвидира стотици работни места и ще остави цели региони на България без места за зареждане. Този закон беше прокаран през предложение на народни представители непосредствено в Народното събрание, а не през държавното управление. Дано Валентин Златев да не си осъществя въздействието за следващ път, както разбрахме, че го е направил в комисията. На съвещанието на комисията предходната седмица, господин Златев си разреши да съобщи пред ръководителя и пред народните представители, че се е схванал с минната промишленост, с транспортните компании: ние имаме подготвени текстове и сме подготвени да ги използван по най-бързия метод. Сякаш те са народни представители, възмути се Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР