Валери Симеонов беше отстранен от поста си на вицепремиер, въпреки

...
Валери Симеонов беше отстранен от поста си на вицепремиер, въпреки
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Водим разговори за голямо дясно обединение

Валери Симеонов беше отхвърлен от поста си на вицепремиер, макар изказванията му че самичък е решил да подаде оставката си. Това съобщи в утринния блок на ТВ Европа ръководителят на " Движение България на жителите " Димитър Делчев.

Според него отдръпването на Симеонов няма да докара до прекъсване на митингите, както се надяват от ГЕРБ. Делчев заподозря ръководещите, че се пробват да си обезпечат служебна победа на идващите избори посредством прокарваните в последния миг промени в изборния кодекс, които лимитират машинното и електронно гласоподаване.

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов няма да докара до смяна в ръководството, няма да има никакви промени, нито на хората ще им се покачат приходите. Освен това се колебая, че става дума за непринудено и персонално решение на Симеонов, разяснява непредвиденото решение на водача на НФСБ ръководителят на " Движение България на жителите " Димитър Делчев.

„ Какво е споделил той и какво се вижда в профил са две разнообразни неща. Няма по какъв начин два дни по-рано един от представителите на ГЕРБ – Росен Плевнелиев, да каже, че Валери Симеонов би трябвало да си тръгне и внезапно инцидентно Симеонов да реши, че е сбъркал. В момента се прави една класическа акция от страна на ГЕРБ, която е правена доста пъти в предишното, в която цялата виновност би трябвало да бъде хвърлена върху един човек, с цел да не носят те виновността. Но изненадата за тях ще бъде, че митингите няма да спрат единствено с Валери Симеонов, тъй като той е една морална премия за майките на деца с увреждания “, уточни водачът на ДБГ.

Димитър Делчев добави, че главното сплотяващо сред всички протестиращи сега е чувството на хората, че страната ги е изоставила и те би трябвало да се оправят сами. В тази обстановка сигурно не може да се приказва за непоклатимост в страната, макар уверенията на ГЕРБ, добави водачът на ДБГ.

Вече са водени диалози с останалите политически сили в дясно за ново огромно обединяване, което да се яви на идните избори. Надеждата е уроците от близкото минало да са научени и да не се повтарят повече, добави Делчев.

От " Движение България на жителите " са обезпокоени от измененията, които ръководещите желаят да прокарат в изборния кодекс.

Ако това стане и отпадне машинното и електронното гласоподаване ГЕРБ ще си обезпечи служебна победа на идните през идната година избори, изясни Делчев.

Той не чака да мине смяната в изборния кодекс, съгласно която отпадат номерата в бюлетините, защото това би било сериозен удар върху позициите на Движение за права и свободи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР