Валери Петров има безсмъртна поема на име Керачка Петрова, в

...
Валери Петров има безсмъртна поема на име Керачка Петрова, в
Коментари Харесай

Депутатката Рена си даде имунитета за блъскане на жена на „зебра” с джип

Валери Петров има безсмъртна поема на име Керачка Петрова, в която рефренът е: " Откъде да знам, че била луда, като всичко си беше обикновено ". А другояче обичаният ни стих е:

И пратила тя една депутатка,
и тя една гъска,
и тя една патка,
да се лута сред тез и онез -
тоест сред Плас Пигал и Пер Лашез,
та едвам я избавили
прогресивните сили.

Депутатката Рена Стефанова от Русе, адвокатка на транспортния министър Николай Събев (Еконт), на който на изборите беше и подгласничка в листата, чак в последните минути на работния ден на Народното събрание по данни от пресцентъра на институцията в действителност внесе молба и падна имунитетът й против наказателно гонене.

Тя не го стори още през декември, когато блъсна на пешеходна пътека жена и нанесе на своята жертва междинна телесна щета. Изчака общественото оповестяване на настояването за имунитета от основния прокурор Иван Гешев.

В " извинителното ” писмо на Рена от Русе във връзка случая, който съгласно прокуратурата и завършилото следствие е закононарушение съгласно официалното съобщение на прокуратурата и за който Стефанова си призна, тя се афишира и за интензивно работеща против основния прокурор. Което – в случай че беше истина – все някой щеше да го е забелязал.

Понеже сме измежду дребното, които въобще знаеха за тази депутатка преди настояването за нейния имунитет, та и сме правили изявление с нея – тя категорично настоя името му по никакъв метод да не участва в текста или най-малко в нейните отговори.

В Народното събрание също не е записана нейна интензивност по тематиката най-малко обществено, до което медиите биха могли да имат достъп. Единствени оставката на Гешев към този момент са желали правосъдни министри – единият длъжностен от Българска социалистическа партия, другият постоянен от Да, България.

 

Депутатите от ръководещата коалиция, а Рена е юридическо " острие ” на Продължаваме промяната, можеха още преди 5 месеца да са сменили с обикновени промени в закона, които се гласоподават с нормално болшинство, и Висшия правосъден съвет, който и авансово е ясно, че ще брани Гешев до дъно, а посредством това и самия основен прокурор. За което експертно им обясниха по какъв начин да го създадат адвокати с европейско самопризнание като Михаил Екимджиев и освен. Депутатите като Рена обаче не пожелаха да го сторят.

Защо ли?

В писмото също по този начин се показва, че надали не опрощение, че блъснала дамата било, че пред нея карал джип. Самата Рена има сходен вид автомобил, прецизираме за необятната аудитория. Та сходни разяснения звучат комично на фона на трагична обстановка.

Юрист Стефанова би трябвало да е била през цялото време наясно, че като към този момент определен към датата на случая народен представител, няма да мине с разглеждане на случая в Русе и споразумяване на база дългите й години като магистрат там плюс сегашните свързаности към големеца на окръжния град. Казусът непреклонно стигна до Софийската градска прокуратура, където по няколко персонални случая усещанията в екипа на 19 минути са, че се работи бързо, акуратно и дефинитивно.

Тук няма нищо персонално от страна на даден прокурор или на институцията, за което неудобно се пробва да пледира депутатстващата адвокатка. Хората просто си гледат работата.

А блъскането на човек на пешеходна пътека по никакъв метод не може да мине за положително дело. За което да бъдем признателни на морализаторката Рена Стефанова съгласно тона на нейното " извинително ” писмо.

Ще следим интензивно и делото против нея, с цел да не би някой да си намерения, че може да влияе " по втория метод ” на съда.

 

 

Мария Пенчева

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР