Валери Митов е на 31 години, роден е в Габрово.

...
Валери Митов е на 31 години, роден е в Габрово.
Коментари Харесай

Валери Митов: Доказахме, че сме социалният стълб в управлението на държавата

Валери Митов е на 31 години, роден е в Габрово. Средното си обучение приключва в Природоматематическа гимназия „ Акад. Иван Гюзелев ” в Габрово и още до момента в който е в гимназията завоюва първи места в надпревари по ИТ.

Висшето си обучение приключва в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ” компетентност „ Бизнес осведомителни технологии ” – бакалавър и „ Бизнес информатика с британски език ” – магистър.

Член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. От ноември 2020 година е регионален ръководител на Българска социалистическа партия - Габрово след двегодишно председателство на Младежкото регионално обединяване на Българска социалистическа партия.

На тези избори Валери Митов е лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Габрово.
`Валери

Г-н Митов, Вие сте лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Габрово. Разкажете ни повече за претендентите на Българска социалистическа партия в региона?

Българска социалистическа партия в 7 МИР - Габрово записва листа с осем претенденти, формирана напълно от хора, които са локални и известни в четирите общини на региона. Всички са потвърдени експерти, работливи, почтени и честни хора с опит в локалното самоуправление – четирима общински съветници и един кмет на кметство, подготвени да работят за област Габрово.

Какви са проблемите на Габрово и региона? А какви са техните решения?

През последните години всяка от четирите общини в Габрово се оголи откъм запаси. Замря обществената инфраструктура – изтекоха готови и инициативни хора, вложенията понижиха. Политиката за работа с локалния бизнес се измести от корпоративни ползи. Парите от приватизационни покупко-продажби се оказаха незадоволителни, с цел да се промени икономическата инфраструктура. Като цяло изоставането рефлектира върху заетостта.

Трябва политика, с която да се усъвършенства инфраструктурната среда за тези вложители, които са решили да вложат пари. Мисля, че се пропуснаха доста благоприятни условия в това отношение, би трябвало добре премислена капиталова политика, с старания за възстановяване на бизнес средата. Севлиевска община тъкмо за това е икономическият мотор на региона, тъй като е елементарно налична по оста София - Варна.

Да, осъществиха се доста европейски планове, свързани с градската среда, само че са наложителни действителни вложения на бизнеси с висока добавена стойност. Осигуряване на нови работни места със заслужено възнаграждение на труда, с цел да могат младите да не бягат в по-големите градове и чужбина.

Добра стъпка в развиването на Габрово е подписването на контракта за планиране и строителство на тунела под връх Шипка.

Кои са най-неотложните ограничения, които би трябвало да се вземат, с цел да се спре демографската рецесия?

Демографската рецесия е общонационален проблем на България, само че Габрово е измежду най-засегнатите от нея областите. Тревожно понижава популацията, спадът на раждаемостта е огромен, смъртността е над междинната за страната.

По коефициент на възрастова взаимозависимост, т.е. коефициент, показващ остаряване на популацията, Габрово се подрежда на второ място в България, след Видин. По коефициент на икономическа интензивност Габрово е с по-ниски стойности от междинните за страната. А ниската безработицата е разумно обяснима в резултат на демографския отлив и темпа на застаряване.

Всички тези числа са стряскащи и демонстрират нуждата от сериозна смяна най-много на икономическата обстановка в региона. Трябват вложения и то с висока добавена стойност, квалифицирани фрагменти и мощна законодателна и изпълнителна власт.

Кои са най-големите достижения на Българска социалистическа партия в обществената политика през последните месеци на ръководство и имаше ли пропуски, които левицата позволи?

Доказахме, че сме общественият дирек в ръководството на страната – България през днешния ден има най-социалния бюджет за последните 30 години. В дребното време от мандата Българска социалистическа партия направи детските градини и ясли безвъзмездни, усили майчинството от 380 лева на 710 лева през втората година, направи минималната пенсия 467 лева, a оптималният размер –2000 лв.. 300 000 лица и фамилии ще получат целева помощ за отопление за сезон 2022/2023 година

Защо младежите са аполитични?

Сегашното младо потомство в едно мъчно за множеството българи време, в което имаше доста обещания и малко сполучливи промени. Много от младите българи напуснаха страната и потеглиха да си търсят шанса по света, тъкмо тъй като не имат вяра на политиците. Тези, които сме още тук, не би трябвало да се предаваме пред компликациите и би трябвало да работим за това България да стане добре уредена страна, където законите са идентични за всички.

Затова взех решение да не се помирявам с актуалната обстановка и за мен е голяма отговорност да поведа листата на Българска социалистическа партия в област Габрово. Благодаря на моите съпартийци за гласуваното доверие!
`Валери

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР