Валери Жаблянов, Атанас Зафиров, Иван Иванов БСП продължи атаката си

...
Валери Жаблянов, Атанас Зафиров, Иван Иванов БСП продължи атаката си
Коментари Харесай

БСП атакува ГЕРБ и за дрийм тийм в Булгартрансгаз


Валери Жаблянов, Атанас Зафиров, Иван Иванов

Българска социалистическа партия продължи офанзивата си против ГЕРБ и индиректно против депутата ГЕРБ Делян Добрев, чиито роднинско-приятелски назначения в община Хасково доведоха до оставката му. Във вторник социалистите показаха пред медиите скица на сърдечни, брачни, роднински и кумови връзки в държавния газов оператор " Булгартрансгаз ". Червената партия се разгласи напълно в поддръжка на депутатката си Елена Йончева, чиито нападки против Добрев бяха най-остри и на собствен ред тя се оказа мощно атакувана от ГЕРБ, която пък застана компактно зад Добрев и още не е ясно дали отдръпването му от политиката ще бъде признато или отхвърлено.

По модела " Хасково “ се управлява и държавното сдружение " Булгартрансгаз “, съобщи членът на управлението на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров на преднамерено свикана конференция.

" Изразяваме поддръжка към Елена Йончева за тежката борба, която води с паралелната страна. Този модел съществува освен в община Хасково, а е модел, по който се управлява цялата страна, в частност и държавните сдружения ", съобщи Зафиров.

Той изясни показана със фотоси, сърца, халки, чаши и бюра скица за назначения в " Булгартрансгаз " по модела " Кумгейт ". Тя включва зам.-председателя на Надзорния съвет на газовия оператор Владимир Митрушев, който е някогашен зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област. Председателят на управата на " Булгартрансгаз " Таня Захариева сега е общински консултант от ГЕРБ и ръководител на Общинския съвет в Хасково.



Изпълнителният шеф на газовото сдружение Георги Гегов пък живеел с депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева. Двамата на собствен ред са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова, която е чиновник в " Булгартрансгаз “. " Пламена Ненкова е чиновник в " Булгартрансгаз " и е подчинена на своя кум. Това е действителен спор на ползи ", изясни депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов.

" За страдание там нещата не завършват единствено до родственици и кумове “, сподели още Иванов и означи, че това сдружение значително дефинира енергийната политика в страната.

" Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково? “, попита Иванов.

Атанас Зафиров пък упрекна модела, по който ГЕРБ кадрува, за напускането на страната от младежите. Нямат родственик, кум, сват от ГЕРБ, въпреки и да са кадърни, изясни той.

" Категорично отхвърляме този модел, ще създадем и предприемем всички вероятни ограничения той да бъде преустановен, опустошен, тъй като явно не става въпрос за обвързаности и зависимости, построени единствено в локалната власт, а за директната връзка на този модел към националните структури на политическо ръководство и към партии от ръководещата коалиция”, съобщи Валери Жаблянов.

Според него тематиката за отменяне на роднинския и олигархичен модел, привързан с локалната власт за финансови и други изгоди, не е нова. " Става въпрос за усърдно и дълго време изграждано взаимоотношение сред органите на ГЕРБ на централно и на локално равнище, счита той.

В същото време Жаблянов разгласи, че няма информация за роднински схеми на назначения в община Каварна, каквито изказвания насочи преди ден някогашния кмет на града Цонко Цонев. Жаблянов израдз кардиналната позиция на партията, че такива назначения не трябва да се вършат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР