Валери Божинов се завърна с гръм и трясък в родната

...
Валери Божинов се завърна с гръм и трясък в родната
Коментари Харесай

Флиртът на Валери Божинов с дузпата

Валери Божинов се завърна с гръм и тропот в родната Първа лига. Божигол към този момент има 5 попадения в 7 мача, освен това за новака в елита - Ботев (Враца). В последния кръг той 2 пъти порази вратата на някогашния си клуб - Левски (3:1). Единия от головете вкара от дузпа, а това предизвика вълна от забавни мнения в обществените мрежи.

Феновете започнаха да си напомнят издънките и положителните мигове на Валери от " бялата точка ".

Само преди 2 месеца той профука 11-метров углавен удар против ЦСКА (0:2). Изстрелът му откри лявата града на вратата и излезе. По-рано в мача си вкара автогол. В изявление след злощастната среща пожела " армейците " да изгубят " безконечното дерби " с Левски... точно с автогол. Така и стана - Витаутас Черниаускас прати топката в личната си мрежа за 0:1. При този резултат приключи мач №1 на България.



Пророчеството се извърши.

Около Валери Божинов постоянно е било забавно. Връщаме се към, може би, най-голямата му издънка при осъществяване на дузпа.

През 2012 пази цветовете на португалския гранд Спортинг (Лисабон). " Лъвовете " се мъчат в мача си за Купата против втородивизионния тогава Морейрензе. Резултатът е 1:1 в добавеното време. Получават късмет да изтръгнат успеха - съдията демонстрира " бялата точка ". Всички са учудени, когато Валери Божинов взима топката и се запътва към пеналта.



Статистическа информация демонстрира, че по това време той не е вкарвал углавен удар в формален мач от 2005. Чилиецът Матиас Фернандес (дежурният реализатор на дузпи в отбора) се пробва да вземе коженото кълбо от българина, само че нашенецът го изблъсква. Не закъсняват освиркванията от трибуните.

Лисабонците са гневни, само че го оставят да бие. Засилва се... и пропуща. Това е последният му мач в Португалия. Следват каузи в Лозана, където след това Валери подписва и играе (ФК Лозана през лятото на 2017). Феновете на Спортинг даже вършат на смешка прощална ария на име " Чао, Божинов ".

Нападателят с №86 пропуща от " бялата точка " и във значимия мач от 3-тия квалификационен кръг на Шампионска лига през 2015. Тогава неговият Партизан семейства на румънския гранд - Стяуа (Букурещ). " Стелистите " водят с 2:1 на почивката, а в 50-та минута Фернандо Варела прави дузпа и получава пряк червен картон. Зад топката застава Божинов. Изпълнението му стартира след 2-та минута от клипа:



Генерала запраща топката в дясната греда. Постановката и самият удар доста наподобяват на обстановката при първия му гол против Левски през уикенда. Все отново с човек повече " гробарите " стигат до поврат и печелят конфликта с 4:2 (5:3 от двата мача). Пропускът на Валери не се оказва съдбовен.

По време на сполучливия си престой в Партизан осъществя 11-метрови наказателни удари, само че против по-непретенциозни противници - Ягодина (6:0), Младост (4:0), Напредак (1:2).

Преди това в Левски показва самообладание от " бялата точка ". Отбелязва дузпи против Лудогорец (2:3) и Черно море (1:0) надълбоко в продълженията на срещите.

По-рано в материала стана въпрос за далечната 2005. По това време Божинов играе за Фиорентина и вкарва от пеналта за 4:0 в мач против Атлетико Рома. Отборът към този момент не съществува, а срещата е от най-ранната фаза в Купата на Италия.

 Валери Божинов пред ТОПСПОРТ: Бих паснал чудесно в Лудогорец, Домусчиев и Караманджуков знаят какво мога
Божинов пред ТОПСПОРТ: Бих паснал чудесно в Лудогорец, Домусчиев и Караманджуков знаят какво мога

" Работил съм с Антони Здравков, той е наясно с качествата ми "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР