Валери Божинов разкри, че е обмислял отказване от футбола заради

...
Валери Божинов разкри, че е обмислял отказване от футбола заради
Коментари Харесай

Валери Божинов обмислял край на кариерата

Валери Божинов разкри, че е обмислял отричане от футбола поради неналичието на игрови минути в предходния си тим " Риека ".

 Нападателят се завърна в българското състезание с екипа на " Ботев " (Враца) и означи гол още в първия си мач против Витоша Бистрица (1:1). Божинов беше награден за най-хубав футболист на осмия кръг на Първа лига от Пресклуб " България.

" Аз бях пред отричане, само че с помощта на хората до мен взех решение да продължа. Отивам на тренировки в " Риека ", давам всичко от себе си, само че не получавам късмет. Идва петък, не съм в групата. Една година не играех, само че си споделих, че е грехота да се откажеш на 32 години. Казах си -- Валери, имаш още какво да дадеш, ти ще успееш да се върнеш, тъй като обичаш футбола ". Хората ми споделиха - играй до момента в който можеш. Такъв гений като теб, ще бъде грехота да спреш ", съобщи някогашният национал.

" Доста неща се трансформираха. Ако можех да върна времето обратно, бих трансформирал много неща, с цел да съм този Валери, който съм сега. И като човек би трябвало да си напреднал, и като футболист, нещата са сложни. Пак споделям, в случай че мога да върна времето обратно, бих дал всичко да съм този Валери, който съм сега. Променил съм се и то много, не съм същият като преди 15 години. На 32 години съм и желая да бъда образец за децата ", сподели Валери Божинов.

" България има потребност от гении и още веднъж да гледаме мощно потомство, както бяха Стоичков, Балъков, Лечков, Хубчев, Костадинов. И по-късно Бербатов, Мартин, Стилиян, аз, Ивелин. Оттогава насам нямаме такива футболисти, които да играят на огромно европейско равнище ", сподели още Божинов.

" Не съм имал диалози с " Левски ". Ако се споделях Божинович, може би щяха да ме вземат, това в кръга на шегата. Не съм имал диалог с управлението на " Левски ". Не укривам обичта към " Левски ", само че с цел да играеш в " Левски ", ЦСКА, " Лудогорец " или " Берое " би трябвало да си на едно положително европейско равнище. Тези тимове не могат да си разрешат да вземат футболист, който не е играл известно време ", приключи роденият в Горна Оряховица нападател..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР