Валери Божинов даде обширно интервю пред колегите от сръбската медия

...
Валери Божинов даде обширно интервю пред колегите от сръбската медия
Коментари Харесай

Валери Божинов: Не ме е срам, че играя във Втора лига! Много обичам Сърбия

Валери Божинов даде обстойно изявление пред сътрудниците от сръбската медия " Спортал ", където приказва за възходите и паденията в своята кариера, а също по този начин направи паралел сред футбола у нас и този при западните ни съседи. Скоро следва и европейска подготовка, която ще опълчи двете балкански страни. Ето какво сподели Божигол:
 Божинов: Пази непорочност и подредено!
Божинов: Пази непорочност и подредено!

" Остави егото си на входа "

" Тук съм, играя за моя клуб Витоша (Бистрица). Втора лига. Има положителни условия, добър стадион, млади играчи и няколко по-големи, които би трябвало да им оказваме помощ. Борим се за оцеляване, само че шефът споделя, че в случай че се ще е спасим отлично, а в случай че не го създадем - нищо неприятно за никого

Отивам на курс за спортни шефове в Италия. Коларов, аз и доста други някогашни играчи сме там. Ще опитам през юни да получа лиценза си за треньор и по-късно постепенно да видя накъде ще ме води пътя. Всички ме питат за какво още играя, само че като нямаш лиценз, би трябвало да правиш нещо. Трябва да присъстваш, някой да те види и да ти даде късмет. Не мога да звъня на клубове и шефове и да се предлагам. Не мога да се наема като състезателен шеф или треньор. Вървя постепенно, не бързам за на никое място, изучавам, виждам, чета, проследявам... Всичко е ново прекарване.
 Божинов стана помощник-треньор във Втора лига
Божинов стана помощник-треньор във Втора лига

37-годишният нападател е част от щаба на Николай Христозов

Някой ми споделя " ти си вманиачен да играеш във Втора лига ", само че момчета, аз знам от къде започнах и до къде стигнах като състезател. Не се срамя от това. Нямам проблем с Втора лига, това е опит за бъдеще.

Знаете ли какво, Италия е в сърцето ми, там започнах кариерата си и играх най-вече. Там станах състезател и човек. Но, почтено казано, на никое място не беше като в Белград. Обичах живота в Белград. Много обичам Сърбия. Беше отлично. И през днешния ден, когато имам време, отивам в Белград, имам доста другари там. Всички ме одобриха добре, от почитателите до всички останали. Никога не съм имал проблеми и с почитателите на Звезда. Изпитах почитание. Когато и да дойда, всички ме помнят, разпознават. Благодарен съм, че играх за подобен популярен клуб и нося черно-бялата фланелка.

Няма какво доста да приказваме, Сърбия и Унгария не престават напред, това се знаеше още преди началото. Те са по-добри от другите, в това число и от България. Имаме огромен проблем с качествените играчи, тъй като те не играят на топ равнище. Дори черногорците са по-добри от нас. От години нямаме топ играчи ".
 Божинов в транс от италианските триумфи в Европа
Божинов в транс от италианските триумфи в Европа

Валери стиска палци на Интер, Рома и Фиорентина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР