Валентино Роси смята, че не е правилно новите договори в

...
Валентино Роси смята, че не е правилно новите договори в
Коментари Харесай

Роси не одобрява това, което стана с Лоренсо и Яноне

Валентино Роси счита, че не е вярно новите контракти в MotoGP да се подписват толкоз рано - преди сезонът да е даже преполовен. Само шест кръга след старта на 2018-а в Катар спортната решетка за идващия сезон е съвсем подготвена.

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо изненадващо мина в Honda, а Suzuki не считат да задържат Андреа Яноне макар впечатляващия му старт на годината. Според Роси техните образци са доказателство, че тимовете би трябвало да изчакват преди да взимат сходни решения.
Jorge Lorenzo wins the #ItalianGP!

The Spaniard's first win for 567 days (Valencia, 2016), and his first win riding for Ducati pic.twitter.com/gOdRkX5WXg
— Catalan GP on BT Sport (@btsportmotogp) June 3, 2018
" Лоренсо и Яноне схванаха, че са застрашени да останат без спортно място и тогава представянето им се усъвършенства извънредно. Колкото по-дълго феновете виждат това, толкоз по-добре за тях. Прекалено доста се бърза с гарантирането на контракт. Би било хубаво да започваме диалозите за нови покупко-продажби във втората половина от сезона, шест месеца преди контрактите да изтекат. Осъзнавам, че е мъчно да се управлява, само че е по-правилно ", твърди Валентино.

" Аз даже подписах своя контракт преди старта на сезона, само че мисля, че моят случай е малко по-различен, тъй като аз не просто взех решение да остана в Yamaha, а и да продължа кариерата си още две години ", добави Доктора.

At 39 years, Valentino Rossi is the oldest rider ever to start in pole position
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) June 2, 2018
Официално единствените две останали фабричен места за сезон 2019 в шампионата са в Suzuki и Aprilia, само че се счита, че е единствено въпрос на време Жоан Мир да се причисли към японците, а Яноне да замести Скот Рединг в италианския отбор.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР