Валентина Шевченко продължи изключителното си представяне в UFC с поредна

...
Валентина Шевченко продължи изключителното си представяне в UFC с поредна
Коментари Харесай

Шевченко: Трилогия с Нунес ще се осъществи със сигурност

Валентина Шевченко продължи изключителното си показване в UFC с поредна безапелационна отбрана на купата си в категория " муха ", нокаутирайки при започване на третия рунд първата в ранглистата на претендентките Кейтлин Чукагян. Киргизстанката доминираше напълно в борбата и още в първия рунд разкървави съществено съперничката си, а след това я завърши с граунд-енд-паунд.

На конференцията след края на галавечерта UFC 247 Шевченко приказва за това по какъв начин продължава да изпитва същата упоритост да се бие и няма искания за идващите си противници, а мечтаната трилогия с Аманда Нунес дефинира за " сигурна ".

" На този стадий от кариерите ни с Аманда към този момент не става въпрос за това дали аз желая трета борба или тя я желае. Трилогия ще се случи сигурно, просто не мога да кажа още по кое време. Отворена съм за дуели с всяка една от идващите претендентки в ранглистата ", съобщи Шевченко.

Силният човек в UFC Дейна Уайт не побърза да обещае на почитателите въпросния трети епизод на съперничеството Шевченко - Нунес.

Dana White says he’d like the idea of the champs Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, and Zhang Weili to stay in their divisions right now #UFC247 pic.twitter.com/zkWlekDNpI
— Helen Yee (@HelenYeeSports) February 9, 2020
" Имаме най-великата жена в историята на ММА Аманда Нунес, която е в най-горните категории ( " петел " и " перо " ). Имаме Валентина, която е на второ място след нея в исторически проект и е шампионка в по-долната категория " муха ". Имаме и Вейли Жан в категория " сламка ", тъй че можем да създадем доста неща сред тях трите, само че към този момент бих желал всяка да остане в личната си дивизия ", сподели Уайт и добави, че е доста разчувствуван от идния дуел на Жан против Йоана Йеджейчик на идната огромна галавечер UFC 248 на 8 март.

Нунес завоюва със съдийски решения предходните си две борби с Шевченко - на UFC 196 през 2016-а и за купата в категория " петел " на UFC 215 през 2017-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР