Валентина Димитрова завърши на 24-o място в спринта на 7.5

...
Валентина Димитрова завърши на 24-o място в спринта на 7.5
Коментари Харесай

Димитрова с трето добро класиране в Световната купа

Валентина Димитрова приключи на 24-o място в спринта на 7.5 километра за дами от втория кръг за сезона от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Българката повали всичките 10 цели и финишира за 22:37.9 минути. Тя остана на 1:38.0 от победителката Ингрид Тандреволд (Норвегия). Така Димитрова печели точки в трето следващо съревнование. Освен това тя си обезпечи присъединяване и в утрешното гонене.

Лора Христова се подреди на 64-а позиция с две наказателни обиколки и закъснение от 2:51.1 минути. Даниела Кадева остана 88-а с три неточности и пасив от 6:05.4 минути.

Зад Ингрид Тандреволд се наредиха Елвира Йоберг (Швеция) с един пропуск в стрелбата и пасив от 4.9 секунди и Жюстин Бреза-Буше (Франция) също с една неточност и на 19.7 секунди след победителката.

Носителката на Световната купа за предишния сезон Жулия Симон приключи на седма позиция. Германката Франциска Пройс, която беше отпред в класирането преди този старт, не взе участие поради ковид.

В генералното нареждане за Световната купа след четири надпревари отпред излезе (Франция) с 223 точки. След нея са Тандреволд с 211 и Пройс с 200 точки. Валентина Димитрова има 44 точки и е на 33-а позиция в класирането.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР