Валентина Александрова, известна като Valentina, е родена на 23 юни

...
Валентина Александрова, известна като Valentina, е родена на 23 юни
Коментари Харесай

Певицата Валентина Александрова: Единствената жена съм, одобрена от „Куин“

Валентина Александрова, известна като Valentina, е родена на 23 юни в град Харманли. Завършва езикова гимназия с немски и британски език, по-късно и Икономическия университет във Варна в компетентност туризъм. Певицата има шлагер в Ем Ти Ви - Let it play, дружно с Fabrizio Parisi и The Editor, с които са неразделен тандем към този момент няколко години. Песента се задържа 5 следващи седмици преди всичко в българските ранглисти. Освен певица Валентина е и създател на песните си. Тя е единствената жена, утвърдена от продуцентите на група " Куин " като солист за трибюта на групата. Участва като солист в няколко телевизионни излъчвания и спектакли, има ария, достигнала номер 3 в интернационална ранглиста за хаус музика, и е дуетната половинка на Ицо Хазарта в шлагера " Само споко ".

- Валентина, за какво с Ицо Хазарта направихте ария за COVID-19 - " Само споко "? Или пеете за освен това, което е с по-дълбок смисъл и от едно слушане може да не бъде разбрано?

- Ицо Хазарта е с изключение на сътрудник също по този начин мой другар и доста се веселя, че ме предложения да изпея припева в " Само споко ". Вярвам, че хубавата ария с изключение на да забавлява, би трябвало и да оставя у слушателя въпроси, на които той самичък да търси отговорите. Смятам, че с тази ария го постигнахме.

- Как пандемията от ковид се отрази на персоналния и професионалния ви живот?

- Пандемията е " отговорна " за основаването на нова красива музика, която скоро с продуцентите ми ще представим. Силно имам вяра, че животът е резултат от реакцията ни към всичко това, което ни се случва. И взех решение да употребявам изолацията, с цел да върша музика. Липсваха ми участията и досегът до публиката, липсваше ми естествената връзка с хората. Но някак си съумях да избистря целите си и се старая да пребивавам пълноценно всяка минута.

- Имате ли възприятието, че " отново ще ни затворят ", както е в текста на песента?

- Много бих се радвала, в случай че имаше логичност и предизвестие, построен проект за деяние, тогава този въпрос нямаше да се трансформира в хипотеза и храна за злословия.

- През последните месеци заведенията бяха посочени с пръст като места, на които е рисково да се заразиш. Споделяте ли тази позиция?

- Резултатите при затваряне на заведенията демонстрираха какъв брой това изказване е правилно или неверно. Но това не е най-важното. Пропускаме нещо фундаментално, а то е, че всички живеем в една добре смазана машина, в която, в случай че едно от колелата не работи добре, то машината стопира да се движи. След няколко несполучливи опита, може би е време да потърсим различен вид. Мен доста ме обиди фактът, че огромна част от хората " скочиха " против артистите и работещите в хотелиерството и ресторантьорството, като че ли, в случай че се ненавиждаме, ще решим казуса, пред който всички стоим.

- Вярвате ли, че страната обръща задоволително внимание на културата у нас?

- Вярвам, че има какво да се желае. Вярвам, че можем да променим обстановката, в която се намираме. Но би трябвало да бъдем мощни и търпеливи, да отстояваме позициите си и да гледаме по-глобално. Трябва също по този начин самите ние да сме виновни за всички свои решения и дейности, а не да търсим отговорни за всичко.

- Кои са компликациите, които срещате в правенето на музика в България? И казвате ли си от време на време, че ви е мъчно да продължите, само че постоянно намирате смисъл?

- Всеки актьор на всички места по света си е казвал най-малко няколко пъти " Край, до тук бях ". Всеки. То е част от процеса. Нещо като тест " Колко мощно в действителност искаш да си актьор ". Така се отсяват по натурален път хората, за които изкуството е задача, а не краткотрайно развлечение.

- От 7-годишна сте на пианото, само че по какъв начин по-късно ви се случиха нещата, с цел да сте на толкоз положително равнище сега?

- Може би ще ви отчайвам с отговора си, само че С РАБОТА. Няма вълшебно хапче, работиш 24/7, учиш се 24/7, падаш, ставаш, само че в никакъв случай не спираш да търсиш метод да постигнеш това, което смяташ за съвършено равнище! Обикновено постигайки го, си даваш сметка, че съвършени неща няма, и продължаваш да се учиш и надскачаш. Аз като дете не спирах да диря благоприятни условия за изява. Бях жадна за познания. Всичко това ме докара до благоприятни условия да работя с невероятни експерти, участвах в тв излъчвания, качвах се на сцена със световноизвестни музиканти. Човек, когато търси, намира. И имам вяра, че щом се отвориш за опциите, те идват при теб.

- Колко значимо за вас е присъединяване ви в " Стар Академи " и какво ви даде или лиши?

- " Стар Академи " беше една доста постоянна стъпка по пътя ми. Огромна реклама като начало. Запозна ме с доста хора в шоубизнеса, сподели ми разпоредбите при работа в телевизия и на сцена. Започна процесът на моето щлифоване, по този начин да го назовем.

- В тези години да има музикално риалити си беше събитие, а сега разнообразието е огромно. Какво ви е мнението за сегашните формати?

- Един подобен формат дава страховит старт и реклама. Ако съумееш да използваш вярно картите си, то такова присъединяване би било положително начало на една дълготрайна кариера.

- Кое ви въодушевява за идеите ви, свързани с хората с увреждания?

- Подкрепяла съм доста и разнообразни дела. Смятам, че всеки, който има публично въздействие, би трябвало да застава зад сходни начинания. В последна сметка нашият глас се чува и е добре да го използваме вярно. В последните 4 години съм дипломат на идеята на Джамба, които се борят за интеграция на хората с увреждания в работната и публичната среда. От 2 години съм и дипломат на идеите на асоциация " Докосни дъгата ", които се грижат младежите да се образоват, да се развиват посредством спорт и изкуство и да имат ясна цел пред себе си, дружно се борим против насилието измежду младежите. Подкрепям всяка идея, в която намирам смисъл и виждам капацитет за развиване. В последна сметка същинският триумф идва тогава, когато си потребен на другите.

- Продуцентите на " Куин " виждат тъкмо вас за своя трибют в София. Как се случи?

- Преди години се състоя огромен трибют на " Куин " в НДК. На сцената се качиха Звезди от " Ахат ", Данчо Караджов от " Сигнал " и още куп други звезди. Организаторите ме бяха чували да пея и ме поканиха да вземам участие. Това, което тогава не знаех, е, че с цел да бъде приет като формален този трибют, всеки от участниците е трябвало да бъде утвърден персонално от продуцентите на групата. Аз бях единствената жена, за която са дали зелена светлина, и съм извънредно горда от този факт. Моят музикален кумир е Фреди Меркюри и за мен това самопризнание значи в действителност доста. Не всеки ден продуцентите на обичаната ти група пишат публично писмо, заявявайки, че притежаваш глас, сила и качества като цяло, с цел да изпееш песните, които в миналото великият Фреди е изпял.

- Каква музика слушате, когато сте сама?

- Музиката, която чувам, доста зависи от настроението ми. Аз съм свирила на пиано дълги години и класическата музика е част от мен. Слушам също поп, рок, хаус, чилаут, аренби....

- Имате ли пристрастеност към малкия екран, киното и театъра?

- За мен киното е магия. Сега, когато самата аз съм се снимала във филм ( " Дани. Легенда. Бог. " ) и сериал ( " Братя " по Нова тв), още повече заобичах киното, тъй като виждам през какво минават актьорите, какъв брой сериозна работа е това, какъв брой гений е необходим, старания, какъв брой хора, сила и време за основаването единствено на един-единствен епизод от обичан сериал.

- С какво тази година ще бъда по-хубава от миналата?

- Всеки нов ден е по-хубав от предходния. Най-хубавото в него е изненадата от това, че не знаеш какво ще ти сервира, на какво ще те научи. Гледам с доста позитивизъм напред.

- Последната книга, която прочетохте, е...

- " Безграничният капацитет " на Джим Куик, следва ми да завърша и " Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота " на Дейл Карнеги. Често прелиствам книги, които са ми харесали.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР