Валентин Златев вече не е управител на “Лукойл България”. С

...
Валентин Златев вече не е управител на “Лукойл България”. С
Коментари Харесай

Валентин Златев излиза от оперативното ръководство на Лукойл България


Валентин Златев към този момент не е шеф на “Лукойл България”. С протоколно решение на едноличния притежател на капитала на сдружението – записаното в Холандия “Лукойл Юръп Холдингс Б.В.”, от 19 април 2019 година договорът на Златев е преустановен и той не съставлява българското сдружение, оповестява “Медиапул”.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил общоприет шеф на “Лукойл ЦИЕ и Белгия” – дивизията на “Лукойл” за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил началник на дъщерната компания на “Лукойл” в Белгия.

До момента на публикуването тази инфомацията не бе публично доказана от съветската страна, няма и публично известие от холандското сдружение.

По-късно обаче от пресслужбата на българската компания бе обявено, че генералният шеф на " Лукойл-България " Валентин Златев към този момент не е Генерален шеф, само че на ЛУКОЙЛ-България ЕООД.

Той излиза от оперативното управление, само че е назначен за ръководител на Контролния съвет на сдружението, като заменя на тази служба представителя на президента на ПАО ЛУКОЙЛ Алексей Ламбин. Това оповестиха от пресслужбата на компанията.

Заедно със зам.-председателския пост в надзорния съвет на " Лукойл Нефтохим Бургас ", на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната активност на двете сдружения от групата ЛУКОЙЛ и ще реализира контролни функционалности над работата им, обвързвана с мястото им в социално-икономическия живот на страната, продължава известието.

Оперативното управление на " Лукойл-България " ЕООД се поема от Булат Субаев, доскорошен общоприет шеф на подразделенията на ПАО ЛУКОЙЛ в Белгия, Холандия и Люксембург. Смяната на Златев със Субаев се изяснява с планова ротация на управителни фрагменти в системата на ПАО ЛУКОЙЛ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР