Валентин Златев вече не е управител на Лукойл България, съобщи

...
Валентин Златев вече не е управител на Лукойл България, съобщи
Коментари Харесай

Отстраниха Валентин Златев от Лукойл

Валентин Златев към този момент не е шеф на " Лукойл България ", заяви Mediapool. С протоколно решение на едноличния притежател на капитала на сдружението – записаното в Холандия " Лукойл Юръп Холдингс Б.В. ", от 19 април 2019 година Златев към този момент не съставлява българското сдружение.
На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил общоприет шеф на " Лукойл ЦИЕ и Белгия " - дивизията на " Лукойл " за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил началник на дъщерната компания на " Лукойл " в Белгия, съгласно съветски изявления.
В решението на притежателя на " Лукойл България " не се показват аргументите за промяната на Валентин Златев, който е отпред на сдружението от март 2008 година Според неофициална информация на Mediapool то е взето след вътрешно следствие. Златев остава в нея като ръководител на контролния съвет.
" Лукойл " бе във фокуса на следствие на " Биволъ " предходната есен, съгласно което парцели у нас са купувани на ниски цени, след което са продавани на високи на компанията за създаване на бензиностанции. Това следствие беше обвързвано и с ареста на двама публицисти, който провокира интернационален скандал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР