Валентин Юмашев, зет на бившия руски лидер Борис Елцин, е

...
Валентин Юмашев, зет на бившия руски лидер Борис Елцин, е
Коментари Харесай

Зетят на Елцин напуснал Путин още през април

Валентин Юмашев, шурей на някогашния съветски водач Борис Елцин, е напуснал като неплатен консултант на президента Владимир Путин през предишния месец, заяви Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не отговори незабавно на искане за коментар. Юмашев също не отговори на настояването за коментар, изпратено до него от Ройтерс.

Един от източниците на организацията, Людмила Телен, първи заместник-изпълнителен шеф на Президентския център „Борис Елцин“, фондация, в която Юмашев е член на съвета на настоятелите, сподели, че зетят на Елцин се е отказал от ролята си на консултант в Кремъл през април.

Попитана за какво е напуснал поста, тя отговори: „Това беше негова инициатива“.

Друг осведомен с мисленето на Юмашев, поискал анонимност, също уточни, че през април Юмашев е престанал да бъде консултант на президента Путин.

При Елцин, който беше съветски президент от 1991 до 1999 година, Юмашев беше консултант в Кремъл, а по-късно и началник на президентската администрация. Женен е за дъщерята на Елцин – Татяна.

Ройтерс показва, че като консултант на Путин, Юмашев не играеше съществена роля при вземането на решения, само че представляваше една от дребното останали връзки в администрацията на Путин с ръководството на Елцин, интервал на демократични промени и отваряне на Русия към Запада.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР