Валентин Юмашев, съветник на президента и бивш шеф на администрацията

...
Валентин Юмашев, съветник на президента и бивш шеф на администрацията
Коментари Харесай

Юмашев обясни защо Елцин избра Путин за свой приемник

Валентин Юмашев, консултант на президента и някогашен началник на администрацията на Кремъл, изясни за какво Борис Елцин избра Владимир Путин за собствен правоприемник през 1999 година
Това Юмашев сподели в изявление с Владимир Познер в Центъра Елцин, съобщи БГНЕС.
" Елцин видя в Путин човек, който ще продължи демократичните му промени. За Елцин беше значимо, че Путин е от друго потомство: не би трябвало да оставяте страната на тези, които бяха при Съюз на съветските социалистически републики ", сподели Юмашев.
Той добави, че характерът на наследника е значим за Елцин, а в Путин той видял човек, който може да взима верните решения и да продължи демократичните промени.
Юмашев изясни, че Елцин подал оставка шест месеца преди президентските избори, " с цел да може да даде на Путин преднина против Примаков и Лужков, тъй че да има опция с още по-голяма гаранция да завоюва изборите ".
Според Юмашев Елцин " е преболедувал " решението за личната си оставка.
Валентин Юмашев управлява администрацията на първия съветски президент от 11 март 1997 година до 7 декември 1998 година
Елцин идва отпред на Русия през 1991 година. Пет години по-късно той бе избран отново за втори мандат. Той разгласи оставката си като президент на 31 декември 1999 година Изпълняващият длъжността държавен глава беше министър председателят Владимир Путин. На 26 март 2000 година Путин завоюва президентските избори на първия тур с 52,94 % от гласовете и публично встъпи в служба на 7 май същата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР