Валентин ЙОРДАНОВХебър не загуби срещу ЦСКА в елита за първи

...
Валентин ЙОРДАНОВХебър не загуби срещу ЦСКА в елита за първи
Коментари Харесай

Хебър препъна ЦСКА

Валентин ЙОРДАНОВ
Хебър не загуби против ЦСКА в елита за първи път в историята от всичките 9 дуела. На стадион " Георги Бенковски " в Пазарджик треньорът на ЦСКА Саша Илич заложи на върха на офанзивата на индивида, класирал Хебър в елита - Марк-Емилио Папазов. През пролетния полусезон той игра като преотстъпен в Пазарджик. Титуляр за ЦСКА стартира и левият бек Сейни Санянг. 
За домакините дебют в елита направи синът на Любослав Пенев - Николас, който стартира титуляр.
Най-опасното състояние в дуела бе дело на Папазов, който надскочи Лазар Марин и засече с глава центрираната от Асен Дончев топка, само че вратарят Петър Дебърлиев мазета. С изявите си стражът справедливо бе определен за Играч на мача. 
За второто полувреме влезе в игра най-скъпото ново попълнение на ЦСКА - Матиас Фаетон. Привлеченият от Гренобъл стрелец размени Жираир Шагоян, само че без да повлияе на резултата. 
В 61-вата минута Пенев извади сина си, а в игра влезе новото попълнение Атанас Кабов. Юношата на Левски внесе прохлада в офанзивата на Хебър. Георги Николов (75) падна в наказателното поле на ЦСКА, претендирайки за дузпа, само че съдията Станимир Тренчев подмина претенциите му. В последните минути домакините натиснаха, само че без резултат. Освен с точката за Хебър, мачът бе исторически на стадион " Георги Бенковски ", тъй като за първи път там се игра на осветяване. 
" Доволен съм от момчетата. Играха дисциплинирано. Първите 10-15 минути бяхме по-плахи, само че след това изиграхме мача, както би трябвало. Това е началото, не знам какъв брой българи и чужденци ще играят. С доста българи се оправяме доста добре. Но има и чужденци, които могат да оказват помощ. Спокойно можеше шампионата да почне през август. Спасява ни това, че имаме положителни игрища ", съобщи Пенев.
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич изрази страдание, че не са спечелили мача. Той чака и други изненадващи резултати освен на тима му, само че и за Левски, Лудогорец и ЦСКА 1948. " Не вкарахме, тъй като не се възползвахме от ситуациите. Изпуснахме 4-5 шанса през първото полувреме, а това дава криле на тимове като Хебър. Назон, Вион и Турицов имат санкции от предходната година, а Асприля няма картотека. Туфегджич и Бисмарк са контузени. Всички те ни липсваха ", означи Илич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР