Валентин Вълчев, по-известен като Валдес е един от първите изпълнители

...
Валентин Вълчев, по-известен като Валдес е един от първите изпълнители
Коментари Харесай

Спомняте ли си ретро чалга легендата Валдес? Няма да повярвате какво му се случва днес

Валентин Вълчев, по-известен като Валдес е един от първите реализатори на родната чалга. Той е роден в Стара Загора през 1961 година и се радва на забележителна известност и кариера през 90-те години и първите години от новото хилядолетие. Постепенно кариерата му затихва, защото на сцената на поп-фолка у нас изгравят редица други реализатори, които завземат светлината на прожекторите. Днес ви представяме неговата позиция за живота и приключенията му, както и битката му със здравословните проблеми. През 2016 година, Валдес получава инсулт, който го кара да понижи темпото.

Той споделя, че си е умрял, само че все пак продължава да се изявява на музикалната сцена и да приема участия. Разказва, че след злополуката е понижил алкохола и към този момент не яде месо. Но за него повода за инсулта е стресът, в който е живеел непрекъснато. Стрес, обвързван с работата му и с участията му. Като музикант, той разкрива, че на всяка своя изява, той има хиляди терзания във връзка с представянето си. И защото е на сцената от над 35 години, съгласно него организмът му просто не е издържал на това напрежение.

Той разкрива, че животът на настоящ музикант не е елементарен.

И до ден-днешен той има участия, само че това, което го изумява най-вече са международните банди, които провеждат грандиозни турнета. Той споделя, че не знае по какъв начин съумяват да се оправят с целия стрес и напрежение. Попитан за бъдещите си проекти, той е сбит: „ Важното е, че сега съм добре. Какво ще стане по-нататък е Божа работа “. Засега Валдес продължава с участията, макар здравословните си проблеми.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР