Валентин Тачев, 21-годишен студент от Раднево, хвана Богоявленския кръст в

...
Валентин Тачев, 21-годишен студент от Раднево, хвана Богоявленския кръст в
Коментари Харесай

21-годишен студент от Раднево хвана Богоявленския кръст в Стара Загора

Валентин Тачев, 21-годишен студент от Раднево, хвана Богоявленския кръст в Стара Загора. Той учи „ Транспортно строителство “ и скача за кръста за трети път. Валентин пожела здраве на фамилията и околните си и сполучливо довеждане докрай на висшето си обучение. Миналата година Богоявленският кръст в Града на липите беше заловен от по-големия брат на тазгодишния късметлия – Мирослав.
Смелчаците, които скочиха тази година в ледените води на „ дребното езеро “ в парк „ Йордан Капсамунов “ в Стара Загора бяха 29, а в края на ритуала дружно изпяха българския химн.
 Осветиха бойните флагове на Българската войска Осветиха бойните флагове на Българската войска
На обичайния Богоявленски водосвет бяха осветени бойните флагове, флаговете и знамената светини на Българската войска, съобщи БГНЕС....
Празникът за Богоявление стартира в Катедралния храм „ Св. Николай “ с отслужването на Утреня и св. Златоустова литургия, възглавени от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В парк „ Йордан Капсамунов “ бяха осъществени и Велик Богоявленски водосвет и освещаване на бойните флагове.
Утре, 7 януари, когато църквата уважава Св. Йоан Кръстител, владиката ще отслужи Утреня и св. Златоустова литургия в храм „ Св. Йоан Предтеча “ в Казанлък.
Светият синод на Българската православна черква – Българска патриаршия приканва своите правилни рожби да съблюдава прецизно всички епидемиологични условия на държавните управляващи поради заплахата от заразяване и разпространяване на ковид. Поставянето на защитни маски в храма е наложително, както и спазването на нужното разстояние един от различен.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР