Валентин Радев. Снимка: БГНЕСИзточването на Здравната каса в Пловдив не

...
Валентин Радев. Снимка: БГНЕСИзточването на Здравната каса в Пловдив не
Коментари Харесай

Валентин Радев: Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай

Валентин Радев. Снимка: БГНЕС

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, работи се в тази посока в цялата страна и натискът е всеобщ. Това сподели пред публицисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Валентин Радев в коментар на разкритата в Пловдив скица за източване на пари от Регионалната здравна каса, съобщи Радио „ Фокус “ – Пловдив.
„ Започнахме с болничното заведение във Враца, в този момент в Пловдив, а на следващия ден може да се окаже различен град. Навсякъде натискът е всеобщ. Подпомагаме другите органи в страната, които работят, най-много Прокуратурата. Проблемът с огромните приключвания на пари посредством медикаменти, Здравна каса и по други способи са във фокуса ни от доста време. Наблюдаваме на всички места, в това число и лечебните заведения, където има недобри практики “, разяснява министър Валентин Радев.
„ Фокус “ напомня, че на 9 май Прокуратурата в Пловдив задържа за 72 часа четири лица за източване на пари от Регионалната здравноосигурителна каса в Пловдив. На тях бяха повдигнати обвинявания за документна машинация и за рушвет в изключително огромни размери. Задържаните бяха общо четирима, сред които двама висши чиновници на Здравната каса, един фармацевт, който е бил в основата на схемата за източване, и едно подставено лице. Престъпната скица е употребила аптека призрак и действителни данни на заболели от хепатит лица, които са получавали медикаменти от Касата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР