Валентин Радев присъства днес в Перник на представяне на видеонаблюдение,

...
Валентин Радев присъства днес в Перник на представяне на видеонаблюдение,
Коментари Харесай

Престъпността Се Свежда До 0! Ето Как Мвр Ще Оправи Критичното Положение В Държавата, Няма Да Е С Още Полицаи!

Валентин Радев участва през днешния ден в Перник на показване на видеонаблюдение, което е инсталирано в града благодарение на " Стомана индъстри " и " МТел ".

Петдесет камери са сложени на всички входно-изходни артерии в града и по-важните кръстовища. Седемнайсет от тях - три моторизирани и 14 стационарни, охраняват централния пернишки площад. На пътен възел " Даскалово " е конфигурирана обзорна камера, която регистрира трафика. По нейни данни от 1 май до през днешния ден на обяд през пътното оборудване са минали над 45 000 автомобила.

Видеонаблюдението разрешава да се наблюдават коли по номера, в това число и в случай че единствено са заложени цифрите, по дата и час, когато и да е на денонощието. Според старши шефа на МТел Иван Иванов има общини, в които престъпността е сведена до нула, с помощта на въведеното видео наблюдаване.

Инвестицията е на стойност 160 000 лева и е финансирана от " Стомана индъстри ". Договорът е тригодишен, разясни кметът Вяра Церовска. По думите й контролът се реализира от общинско помещение, което е оборудвано и предадено на Министерство на вътрешните работи.

Радев горещо утвърди направеното и посочи, че Перник е следващият град, в който се вкарва видеонаблюдение. Според него то играе огромна превантивна роля.

Вътрешният министър се срещна и с кметове и кметски наместници от Пернишка област. Той беше придружаван от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и шефа на ОДМВР-Перник ст. комисар Димитър Попов. Намерението на управлението на Министерство на вътрешните работи беше да се запознае с локалната специфичност и проблемите, които могат да бъдат решени благодарение на полицията, както и да получи противоположна информация за постигнатото взаимоотношение на дирекцията с локалната власт.

Пред министъра е било сложено искане част от парите, които се събират от пътно-транспортни катастрофи, да се преотстъпят на обитаемоте места. Те пък ще ги употребяват за закупуване на камери, описа Радев и уточни, че се работи по този проблем.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР