Валентин Михов несъмнено е от хората с огромен принос за

...
Валентин Михов несъмнено е от хората с огромен принос за
Коментари Харесай

Валентин Михов на 70: Останах си наивен, честен и почтен

Валентин Михов безспорно е от хората с голям принос за родния футбол. По времето, в което той бе президент на БФС, Христо Стоичков, Данчо Лечков, Емо Костадинов и компания се класираха за САЩ`94, трансформирайки се в цялостен шлагер. Макар скоро по-късно на Михов да му се наложи да подаде оставка и до през днешния ден всички признават заслугите му за триумфа на тогавашните ни национали.

 

На 18 януари той навърши 70 години, само че изненадващо за всички не означи юбилея си по величествен метод. Споделя, че през днешния ден огромните му наслади са внучките, белотът и мачовете по малкия екран.

 

Признава, че в никакъв случай не е бил службогонец или пък някой, който граби, откъдето свари. Макар да е заемал редица високи постове, по този начин и не се научил да краде. Останал чист и честен, за което не съжалява. 

Разбира се през годините е претърпял измяната на доста хора, които създали по този начин, че да го смажат и от радостен, помагащ и с отворено сърце човек да го трансфорат в подвластен от други. Фалирали го политици, които и до през днешния ден са на власт. Въпреки всичко не е изгубил умеенето си да прости, в никакъв случай не отмъщава и желае да помни единствено положителното.

 

Като съществена своя неточност показва голямата му наивност и наивността. Признава, че два пъти в живота си е падал духом, само че за малко. И двата пъти съумял да си стъпи още веднъж на крайници, с помощта на фамилията и правилни другари.

 

Вече се е освободил от огромна част от професионалните си задължения. Пенсионер е и се е отдал на отмора. Смята, че човек би трябвало да знае по кое време да си тръгне. Тъжно му е като гледа какъв брой озлобени и самовлюбени, са станали хората. Алкохол към този момент пие доста рядко, само че към момента продължава да пуши устойчиво. Не съблюдава никакви диети и не пропуща да означи, че брачната половинка му готви прелестно.

 

За разлика от мнозина родни пенсионери, той не се оплаква от еднообразието на пенсионерския живот и акцентира, че кой както си го направи. Самият той има другари, с които постоянно се събират да играят бридж белот, гледа футболни мачове, към него са двете му внучки, зетят, дъщерята, брачната половинка му, а и майка му, която е на 92 години.

 

Категоричен е, че в никакъв случай не би влезнал в политиката, въпреки неведнъж да е получавал предложения. За пенсията и споделя, че нито е най-високата, нито пък най-ниската, а е малко над междинната за страната и не пропуща да означи, че в никакъв случай не е обичал да приказва за пари.

 

На въпрос дали се опасява от гибелта, Валентин Михов дава отговор, че не го е еня за живота му на 70, към този момент е претръпнал – оттук насетне, каквото пристигна. Надява се обаче да доживее да види българския народ малко по-усмихнат.

Инфо: Уикенд

Тагове: Валентин Михов БФС юбилей Христо Стоичков Емил Костадинов Данчо Лечков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР