Валентин ГеоргиевВ страната явно тече състезание за най-голям идиот. Вчера

...
Валентин ГеоргиевВ страната явно тече състезание за най-голям идиот. Вчера
Коментари Харесай

Спринт за идиоти

Валентин Георгиев
В страната очевидно тече съревнование за максимален глупак. Вчера Бойко Борисов подаде глава от нафталина и прикани евроатлантическите партии да се съберат и преди изборите да напишат закон за " 100% диверсификация от " Газпром ". Т.е. да се напише специфичен закон за възбрана на " Газпром "?! Борисов безочливо предложи точно това да е първият закон, който да одобри 48-ото Народно събрание.
Арогантната му концепция идва като отговор и тип " идейна съпричастност " на позицията на Демократична България, изразена часове преди този момент, че " служебното държавно управление продава България " с желанието за възобновяване на договарянията с Русия за синьото гориво. Градските десни бързо не помниха " битката с корупцията " и настояха " всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности ", да излязат с позиция за дейностите на кабинета " Донев ". И ей го на - Борисов първи откликна на воплите им.
Според Демократична България " в случай че България извърши съветските условия и стартира да заплаща в рубли, ще изпитаме национално оскърбление, сравнимо с настояването ни да станем 16-а руска република ". Странно по какъв начин и за какво другите страни в Европа не го изпитват? Плащат си за съветския газ и няма политическа дискусия на тематика " оскърбление ".

А на опашатата неистина, че се плащало в рубли, към този момент и децата се смеят. Защото истината е, че Германия, Австрия, Италия и още дузина еврокомпании заплащат на банката на " Газпром " в евро или долари, просто паричните прехвърляния не минават през западни банки.
Причината е транспарантно тривиална - санкционният режим на Европейски Съюз и Съединени американски щати не разрешава всевъзможни парични преводи към съветския газов колос. Което значи, че платиш ли за съветския газ в европейска или американска банка, Москва няма достъп до активите си в тях. Парите й автоматизирано се блокират до Второ пришествие...
Комично е да наблюдаваш по какъв начин Борисов се измята като самоковски чамец. Как изживя генезиса от сторонник за " Турски поток ", газовия хъб " Балкан " до днешната му роля на евроатлантически " ястреб ". Той към този момент освен дефинира Демократична България като " наши другари " (на ГЕРБ!), само че акцентира, че най-накрая, след 5 месеца, групировката осъзнала потребността от обединяване по тематиката " Газпром ". И даже им се скара, че желаят разграничение единствено от " Газпром ", само че не и от " Лукойл ".
Не е неприятно обаче да му напомним оня фотос по какъв начин върти крана на съветския газ с Ердоган, Вучич и Путин. Не беше доста от дълго време. А и няма ли кой да му изясни какво значи думата " диверсификация "?
Очевидно мераците му да се легитимира отначало, като се пришие към " гневните десни " (или обратното), избиват в мокри сънища за общо ръководство. Маниак, подготвен да срине България единствено и единствено да избяга от бай Ставри. А другояче до оня ден той и бездарната му мутренска натрупа го раздаваха загрижени за инфлацията и хората, само че както постоянно се оказва, че са загрижени само за чекмеджетата си.
Затова разсъждавайте трезво, в този момент му е времето. Всите евроатлантически мекерета не спят и сякаш единствено " положителното " мислят за българския народ, а той в своята хилядолетна " мъдрост " ги поставя отпред на страната си. Що за орис? И докога? style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР