Валентин Димитров, който по-рано през седмицата беше освободен като директор

...
Валентин Димитров, който по-рано през седмицата беше освободен като директор
Коментари Харесай

Уволненият директор на Пирогов сам обмислял да се оттегли от поста

Валентин Димитров, който по-рано през седмицата беше освободен като шеф на столичната болница " Пирогов ", имал планове да се отдръпна от управителния пост. Това сподели той в изявление за bTV.

Димитров твърди, че щял да направи това след приключването на мандата му през април, като даже водил диалози за негови възможни заместници: " Бях подготвен да приказвам с сътрудници и да ги приготвя. За мен " Пирогов " е идея ", сподели той.

Шефът на " Пирогов " беше уволнен със заповед на здравния министър Христо Хинков, чиито дейности провокираха известно политическо напрежение.

В четвъртък Комисията по опазване на здравето взе решение да накара Хинков да приключи процедурата по промяна на шефа макар резултатите от одит, в който се разказват нарушавания на Закона за публичните поръчки при разноски за милиони в " Пирогов ". В момента с този отчет се занимават прокуратурата, ДАНС, АДФИ и Икономическа полиция. Хинков дефинира държанието на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание като " невиждан случай ".

Самият Димитров оправда финансовата загуба на " Пирогов ", регистрирана в одита, като твърди, че тя не се е случила под неговото управление - а той я е наследил, когато е заел директорската позиция на 27 юни. Димитров също добави, че е първият външен шеф на болничното заведение.

" Влязох без да съм работил преди този момент там. Аз работя в " Пирогов " при 5 държавни управления. С всяко едно държавно управление съм давал отчет за положението на болничното заведение и какво следва. Всеки един от предходящите министри е намирал времето да приказваме за болничното заведение ", сподели той.

По негови сметки общите отговорности на болничното заведение са в размер от 65 млн. лева, а при встъпването му в служба е имало 72 млн. лева просрочени отговорности с 10% рента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР