Валентин Антов няма как да осъществи директен трансфер от ЦСКА

...
Валентин Антов няма как да осъществи директен трансфер от ЦСКА
Коментари Харесай

Трансферът на Валентин Антов в Арсенал пропадата заради националния ни тим

Валентин Антов няма по какъв начин да реализира пряк трансфер от ЦСКА в Арсенал даже британският гранд да реши, че бранителят разполага с нужните качества за Висшата лига. Припомняме, че в края на предходната година се появиха информации в британски издания, че бранителят на алените е в полезрението на топчиите.

Причината за това са новите футболни правила на Острова поради Брекзит, които влязоха в действие от 1 януари 2021 година.

Най-голямата спънка за сходна договорка е нежеланото място на националния тим на България в ранглистата на ФИФА. От тази година британски клуб може да притегли футболист, който е национал на своята страна, само че тя да е в топ 50 на ранглистата на международната футболна централа. България е на нежеланото 68-мо място, което автоматизирано не разрешава освен на Антов, само че и на всеки различен роден играч от българското състезание да заиграе на Острова.

Друга опция за наш състезател да бъде продаден в клуб от Англия след известни условия и взаимни отстъпки, е в случай че успее да запише минути с сегашния си отбор в груповата фаза на ШЛ.

Все отново има късмет футболист като Антов да реализира трансфер в Арсенал, само че това може да се случи посредством комплицирана скица. Защитникът би трябвало да бъде платен от сателитен на артилеристите тим, който се подвизава в по-силно състезание от нашето - да вземем за пример белгийското. Там той да играе в границите на два сезона и след тях да бъде притеглен в Арсенал.

Иначе до момента в който България не влезе в топ 50 на ранглистата на ФИФА, пряк трансфер на наш футболист по оста България - Англия е неосъществим.

Това е по този начин, тъй като на Острова към този момент работи точкова система. Всеки играч, който събере 15 точки, безпроблемно може да реализира трансфер. На критериите за това дават отговор футболистите от другите топ шампионати като испанското, италианското, френското и немското.

Останалите шампионати са подредени в разнообразни групи съгласно тяхната класа. Ако играеш в елита на Португалия, Белгия и Нидерландия, не е проблем да осъществиш трансфер на Острова, изключително в случай че си народен играч. Същото се отнася за шампионатите Бразилия, Аржентина и Мексико. Нашето състезание обаче е в последната урна, което също е голяма спънка за договорка с британски клуб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР