Валентин Андреев получи днес наградата за “Изгряваща звезда” в българската

...
Валентин Андреев получи днес наградата за “Изгряваща звезда” в българската
Коментари Харесай

Валентин Андреев: Искам да гоня медал на Световното в Кения

Валентин Андреев получи през днешния ден премията за “Изгряваща звезда” в българската атлетика за 2019 година. Златният медалист в хвърлянето на чук от европейския олимпийски фестивал изпраща едни от най-успешните си 12 месеца в своята кариера, в които усъвършенства куп върхове и приключи пети на Европейското състезание за юноши поз 20 години още веднъж с връх. Андреев завърши годината и като №1 в международната класация за юноши под 18 години.

“Доволен съм от годината, веселя се за всичко. Не скърбя за нито едно съревнование. Има доста неща, които би трябвало да усъвършенствам към момента. Сбъднах една своя фантазия - освен да печеля интернационално съревнование, а и да чуя химна в своя чест и цяла България, фамилията и приятелите ми да са горди с мен”, сподели спечелилият за “Любимец на феновете” Андреев след награждаването.
 Връчиха премиите @@@

“Следващата година желая да се показва добре на Световното състезание за юноши под 20 години в Кения. Това е главната ми и най-висока цел - желая да пъдя орден. След това към този момент може би при мъжете - там нямам никакви упования, защото ще вземам участие за първа година и не знам какво ще се случи там”, разяснява проектите си за най-важния конгрес през 2020-а възпитаникът на Андриан Андреев.
 Връчиха премиите @@@

Валентин, който по-рано през сезона завоюва и наградата “Изгряваща звезда” на Балканите, показа, че е бил сюрпризиран от това самопризнание: “Не чаках тази премия, само че когато отивах да я получавам, за първи път започнах да чувствам, че хората стартират да ме виждат на Балканите. Това ме стимулира да ходя напред.”

Той приказва и за проектите му за присъединяване тази зима: “С моя татко и треньор взехме решение да пропуснем тласкането на гюле в зала, тъй като преди го правехме за трупане на опит. Сега взехме решение да се концентрираме върху хвърлянето на чук. Не знам какво да чакам от надпреварите с мъжкия чук - не познавам и доста хора от тази категория. Единственото, което желая за първа година, е гладко да навляза в тази възраст. В идващите години ще пъдя и резултат там. При мъжете имам терзания, тъй като задачата ми е да потвърдя себе си. А там конкуренцията е доста сериозна.” ФОТОГАЛЕРИЯ от " Атлет на България " за 2019 година ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР