Валенсия загуби у дома от Барселона с 0:2 в полуфиналния

...
Валенсия загуби у дома от Барселона с 0:2 в полуфиналния
Коментари Харесай

Барселона се справи с Валенсия - на финал е

Валенсия загуби вкъщи от Барселона с 0:2 в полуфиналния им реванш от шампионата за Купата на Краля. Така с общ резултат 3:0 каталунците се класираха за финала на конкуренцията за пета поредна година. Филипе Коутиньо (49) вкара първия си гол с екипа на Барса, а Иван Ракитич (82) се разписа за четвърти път този сезон.

Домакините започнаха по-активно и още в 6-ата минута Коклен шутира отдалеко, само че право в ръцете на вратаря Яспер Силесен. Отговорът на каталунците пристигна три минути по-късно, когато Меси шутира от фаул, а стражът Хауме Доменек избави, написа "Блиц ".

В 14-ата минута „ прилепите” бяха доста покрай гол, само че след удар с глава на Родриго Морено топката се отби от напречната греда.

Интересните обстановки пред двете порти продължиха до края на първата част, само че без да се стига до попадение. Силесен избави удар на Родриго Морено в 27-ата минута, а по-късно пропуски за гостите направиха Меси и Луис Суарес.

След почивката в игра за Барса се появи Филипе Коутиньо на мястото на Андре Гомеш и в 49-ата минута даде преднина на гостите след центриране на Луис Суарес. Четири минути по-късно уругвайският нападател пропусна, а в 56-ата минута след удар на Кодогбия от домакините топката мина около вратата.

Последваха пропуски на Меси от гостите и Хосе Гая и Лусиано Вието от домакините. В 69-ата минута след шут на Ракитич топката профуча покрай гредата.

В 74-ата минута Валенсия можеше да изравни, само че Хосе Гая от близка отдалеченост шутира право в тялото на Силесен.

Барса дефинитивно си обезпечи успеха и във втората среща с гол в 82-ата минута на Иван Ракитич, който получи топката от Суарес при добра контраофанзива и с прецизен шут не остави шансове за вратаря Доменек. Това бе четвърто попадение за хърватина от началото на сезона във всички шампионати.

На финала Барса ще спори за трофея със Севиля, който отстрани Леганес в другия полуфинал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР