Валенсия стартира 2024-а година с убедителна и важна победа –

...
Валенсия стартира 2024-а година с убедителна и важна победа –
Коментари Харесай

Валенсия стартира новата година с убедителен успех над Виляреал

Валенсия започва 2024-а година с безапелационна и значима победа – 3:1 над районния противник Виляреал в 19-ия кръг на шампионата. Това е втори следващ триумф за " прилепите ", които се придвижиха на 9-о място в Примера дивисион с 26 точки.

Два гола за триумфа им вкара Хосе Луис Гарсия-Пепелу от дузпи, едно попадение за откриващия гол наниза Роман Яремчук. Гостите от Виляреал върнаха гол в последните 20-ина минути, само че нямаха сили за повече и след третата си загуба в последните четири мача остават на 13-о място с 19 точки. На върха в таблицата с по 45 точки са Реал (Мадрид) и Жирона с по 45.

Летящият старт за Валенсия обезпечи украинският нападател Яремчук, който още в 4-ата минута се разписа, засичайки центриране от ляво на Хосе Гая. Натискът на домакините не стихна и в 25-ата минута те получиха дузпа, откакто Роман Тератс от гостите подсече Уго Дуро. Реферът Хесус Хил Мансано даже не върви при монитора за видеопомощ (ВАР), с цел да гледа обстановката, а единствено за секунди разяснява решението с сътрудниците си от стаята. Пепелу вкара за 2:0.

На полувремето опитите на Марселино Гарсия Торал да вдигне морала на своите не се увенчаха с кой знае какъв триумф. Дуро даже можеше да вкара за трети път незабавно след началото на втората част, само че изстрелът му се спря в страничната греда. В 57-ата минута съдията Хил Мансано даде втора дузпа, този път поради игра с ръка на новото попълнение Ерик Баи. Пепелу още веднъж не сбърка и повиши на 3:0. Ветеранът Жерард Морено върна един гол в 73-ата минута, възползвайки се от подаване на Илиас Акумах Шакур.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР