Валенсия спечели трудна, но ценна победа с 1:0 като гост

...
Валенсия спечели трудна, но ценна победа с 1:0 като гост
Коментари Харесай

Валенсия не се пуска от хорото, преследва мадридските грандове

Валенсия завоюва сложна, само че скъпа победа с 1:0 като посетител на Леганес и продължава да се държи на хорото в борбата с мадридските грандове за втората и третата позиция в шампионата на Испания. Иначе "прилепите " наподобяват сигурни за наличие в Топ 4 и присъединяване в ШЛ идващия сезон.

След 30-ия кръг „ прилепите “ не престават да са четвърти с 62 точки, на точка зад Реал Мадрид и на две зад Атлетико Мадрид, който обаче може да дръпне още веднъж с повече, в случай че победи от 21.45 ч. гостуващия му Депортиво Ла Коруня. Лидерът Барселона е надалеч напред със 76 точки.

В мача против коравия отбор на „ краставичарите “ от южното мадридско предградие Валенсия се нуждаеше от изблика на испанския национал Родриго Морено в 62-ата, който с изстрел от към 20 метра порази вратата на домакините за крайното 1:0 в интерес на Валенсия.

В 82-ата Нордин Амрабат имаше най-хубавата опция за Леганес да изравни резултата, само че превъзходен шпагат на бранител парира удара му и резервира трите точки за валенсианците.

Леганес е 14-и в класирането с 36 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР