Валенсия се нуждаеше от изпълнението на дузпи, за да отстрани

...
Валенсия се нуждаеше от изпълнението на дузпи, за да отстрани
Коментари Харесай

Валенсия полуфиналист след дузпи с Алавес

Валенсия се нуждаеше от осъществяването на дузпи, с цел да в профил Алавес след 1:2 в реванша и да се класира на полуфиналите за Купата на краля.

Първият мач във Валенсия бе приключил 2:1 за „ прилепите”, а в реванша на стадион „ Мендисороса” резултатът се задържаше дълго време при нулево тъждество.

Наближаваше краят на постоянните 90 минути, когато се стигна до бърза замяна на голове, която вкара мачът в продължения.

Мунир ел Хадади даде задатък на Алавес в 73-ата и този резултат 1:0 към този момент пращаше Алавес на полуфинал.

Но влезлият преди малко в игра Санти Мина изравни за Валенсия с първото си допиране в 77-ата минута – 1:1.

След това гредата избави домакините от Алавес.

Но Алавес продължи да има вяра и вкара втори гол в 86-ата минута, дело Рубен Собрино. Този резултат 2:1 означаваше спомагателни 30 минути в това съревнование.

В продълженията несъмнено по-настъпателният тим бе този на Валенсия. Гредата още веднъж избави Алавес във второто продължение след удар на Родриго. Натискът на гостите обаче не докара до смяна на резултата и 120-теи минути завършиха при резултат 2:1 за Алавес – дузпи!

Вратарят на Валенсия Доменек избави две дузпи, а една бе изпратена в навън, до момента в който Сивера избави единствено една на Кондогбиа и с 3:2 при дузпите "прилепите " се класираха за полуфиналите.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР